Poţi purta pantaloni înfloraţi dacă eşti plinuţă?

Una dintre multele prejudecăţi stilistice cu care ne confruntăm noi, plinuţele, este cea legată de imprimeuri.

“Imprimeurile îngraşă!” a decretat cândva nu se ştie cine şi nenumărate generaţii de plinuţe şi-au reprimat plăcerea de a le purta, îmbrăcând în schimb negru, bleumarin sau gri închis.

Şi eu am fost tributară acestei prejudecăţi şi am purtat ani în şir numai pantaloni negri, fără ca asta să mă facă să mă simt mai bine în pielea mea.

Gusturile mele au evoluat treptat, pe măsură ce mi-am îmbogăţit cunoştinţele despre modă şi stil.

Am citit mult, am văzut nenumărate imagini pe Instagram, Pinterest şi blogurile de stil pe care le urmăresc. Şi am înţeles că nu atât culoarea şi imprimeul sunt cele care avantajează sau nu o plinuţă, cât croiala, materialul şi modul cum sunt purtate hainele.

Iată de ce răspunsul la întrebarea din titlu este “Depinde”.

Depinde de imprimeu, depinde de croială, depinde de material, depinde de felul cum porţi pantalonii.

Am alcătuit ţinuta de azi pentru a vă oferi un exemplu al felului cum poţi purta pantaloni înfloraţi dacă eşti plinuţă.

Croiala

În urmă cu vreo 3-4 ani citeam pe blogurile de stil că plinuţele n-ar trebui să poarte pantaloni largi deoarece măresc vizual silueta.

Mi s-a părut o ciudăţenie pentru că, în mod evident, nici pantalonii strâmţi nu ne fac vreun serviciu, punând în evidenţă toate rotunjimile.

Iată de ce, imediat ce a aparut trendul pantalonilor largi l-am îmbrăţişat cu entuziasm. Şi am constatat că nişte pantaloni lejeri, nu exagerat de largi ci unii care să nu fie strâmţi pe pulpe maschează mult mai bine coapsele şi abdomenul.

Pantalonii pe care îi port sunt lejeri pe coapse, cu elastic în talie şi puţin evazaţi jos, oferind libertate de mişcare fără a scoate în evidenţă grosimea piciorului.

Imprimeul

Am aflat, în urmă cu ceva vreme, care este secretul imprimeurilor florale care se potrivesc plinuţelor şi vi-l împărtăşesc şi vouă: printuri relativ stilizate, plasate neregulat, pe fond închis (bleumarin, albastru, negru, verde, gri, mov, bordo).

De exemplu, un imprimeu foarte naturalist, cu buchete de trandafiri în culori vii pe fond alb e dezavantajos pentru că te arată mai plină. Pe de altă parte, nişte flori stilizate în culori potolite pe fundal închis vor arăta foarte bine şi vor masca perfect celulita de pe coapse.

Imprimeul pantalonilor mei, cu flori şi frunze verzi dispuse neregulat pe un fundal mov închis reuşeşte şi el acest lucru.

Materialul

Pentru pantalonii imprimaţi de vară, căci depre ei e vorba, vă recomand pânza de vâscoză 100%, inul în amestec cu vâscoză şi jerseul din vâscoză cu elastan.

Aceste materiale cad fluid, sunt răcoroase şi, dacă au imprimeul potrivit, ascund cu stil rotunjimile.

Felul în care porţi pantalonii

Pentru plinuţele cu silueta în formă de pară sau clepsidră cele mai problematice părţi ale corpului sunt abdomenul, şoldurile şi pulpele.

De aceea, când port pantaloni, adopt adesea o soluţie care să mă ajute să maschez aceste zone, care constă în suprapunerea a două piese: top/tricou şi cămaşă/sacou/vestă pe deasupra.

Port întotdeauna piesa de deasupra descheiată iar tricoul fie introdus lateral în betelia pantalonilor, fie bluzat aşa încât marginea sa să ajungă aproape de linia taliei. Fac acest lucru pentru că, dacă aş lăsa tricoul liber peste pantaloni, marginea acestuia ar veni pe linia şoldurilor şi ar scurta vizual picioarele.

În ţinuta de azi am purtat pantalonii înfloraţi cu un tricou verde mentă şi un sacou în aceeaşi nuanţă dar un ton mai închis. Am completat ţinuta cu tenişi albi, un colier din şnururi de piele mov şi gri şi o geantă de umăr gri.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Nişte pantaloni înfloraţi aleşi după criteriile de mai sus găseşti la Bonprix aici, aici sau aici.
  • De asemenea la AboutYou aici, aici, aici sau aici.
  • Un sacou verde deschis găseşti la AboutYou sau la Bonprix.
  • Tricoul meu e de la Bonprix, dintr-un pachet cu alte patru culori pastel.
  • Tenişi albi găseşti la Born2Be.
  • Geanta gri este tot de la Bonprix.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi pantaloni cu imprimeu îndrăzneţ după 50 de ani

Sunt pantalonii culotte o opţiune pentru plinuţe?

Cum să porţi pantaloni cu imprimeu dacă eşti plinuţă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Poţi purta pantaloni înfloraţi dacă eşti plinuţă?
Article Name
Poţi purta pantaloni înfloraţi dacă eşti plinuţă?
Description
O ţinută cu pantaloni înfloraţi şi sacou verde.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *