Cum să porţi pantaloni albi dacă eşti plinuţă

Albul, în toate nuanţele lui, de la alb pur, până la ecru, ivoire şi crem, este culoarea verii, prin excelenţă.

Dar deşi avem toate tricouri şi cămăşi albe în garderobă, pentru multe plinuţe e de-a dreptul tabu să poarte pantaloni albi.

Până acum câţiva ani am împărtăşit şi eu această prejudecată, mai ales că am o conformaţie tip pară, cu şoldurile late. „Numai nişte pantaloni albi care să mă facă de două ori mai mare îmi lipsesc” îmi ziceam.

Cu toate astea, inspirată de câteva bloguri de fashion pe care le urmăresc, mi-am zis că nu strică să încerc. Şi am ajuns la concluzia că nu arată rău deloc.

Ce-i drept, port pantaloni albi mai ales în weekend, la plimbare, sau în vacanţă, pentru că într-un oraş murdar ca Bucureştiul, să porţi pantaloni care să rămână albi o zi întreagă e imposibil.

Dacă te tentează ideea să încerci şi tu nişte pantaloni albi în vara asta, iată câteva sfaturi.

Fii atentă la material

Într-adevăr, pantalonii albi pot fi o alegere riscantă, pentru că, spre deosebire de cei închişi la culoare, au tendinţa să scoată în evidenţă în mod nedorit celulita şi rotunjimile picioarelor.

Asta dacă nu sunt facuţi din materialul potrivit. Pantalonii perfecţi trebuie să fie realizaţi dintr-un material ceva mai dens, cu ţinută, care să urmeze liniile corpului dar să nu se  muleze prea tare pe coapse.

Jeanşii albi sunt potriviţi dacă sunt puţin rigizi şi nu au excesiv de mult elastan (maxim 1-2 %). De asemenea, pantalonii din ţesătură de bumbac cu 2-3% elastan. Nu îţi recomand colanţii albi, pantalonii din jerse şi nici cei cu mult elastan, deoarece aceste ţesături sunt moi şi scot în evidenţă celulita.

În acest sezon sunt foarte apreciaţi pantalonii albi de in. Inul e un  material răcoros, iar pantalonii de in îţi dau un look relaxat, de vacanţă. Eu m-am obişnuit mai greu cu aspectul şifonat al ţesăturilor de in, dar acum iubesc aerul nonşalant şi puţin neglijent al hainelor din acest material.

Croiala e importantă

Pentru plinuţe sunt avantajosi pantalonii albi conici până la gleznă, pantalonii evazaţi şi pantalonii drepţi, cu dungă.

De asemenea sunt foarte trendy pantalonii culotte, dar trebuie să fii atentă la lungimea lor. Cea mai avantajoasă este lungimea până deasupra gleznei, cea mai puţin avantajoasă este până la jumătatea gambei.

Transparenţa

Probabil ai observat că ţesăturile albe, chiar şi cele mai dese, sunt uşor transparente. Prin bluzele albe se vede sutienul iar prin pantaloni sau fuste se vede chilotul.

Multe femei cred că trebuie să poarte pe sub hainele albe, lenjerie albă, exact în ideea de a nu fi vizibilă.

Este o greşeală!

Singura lenjerie invizibilă pe sub hainele albe este cea nude, de culoarea pielii. Iar ca să nu te loveşti de faptul că liniile chilotului sunt vizibile, poţi purta fie tanga (dacă poţi – not me!), fie chiloţi tip boxer. Eu îi prefer pe aceştia, care nu doar că sunt foarte comozi dar nici nu formează acele linii nesuferite pe fund.

Ce faci cu buzunarele

Tot legat de transparenţa ţesăturilor albe, apare problema buzunarelor. Dacă pantalonii au buzunare cu căptuşeală albă (cea mai întâlnită situaţie), acestea vor fi clar vizibile pe partea din faţă a picioarelor.

Dacă acest lucru te deranjează şi nu ai neapărată nevoie de buzunare, poţi să le tai partea interioră şi să coşi buzunarul pe margine. Atenţie, totuşi! Dacă nu te pricepi la cusut, mergi la o croitorie pentru această ajustare, ar fi păcat să strici pantalonii tăind prea mult.

Cum porţi pantalonii albi

În general, pantalonii albi sunt o ţinută de vacanţă sau de timp liber, nu de birou.

De aceea ţinutele mele cu pantaloni albi sunt relaxate, cu tricouri, bluze lejere purtate pe deasupra, rochii tip caftan sau rochii cămaşă. Dacă doreşti ţinute ceva mai elegante, nu ezita să porţi pantaloni albi cu sacouri de in albe sau în culori deschise.

Iată câteva exemple:

Unde găseşti pantaloni albi

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să-ţi compui ţinute cu pantaloni albi care să-ţi vină minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi alb şi negru fără să cazi în banal

Cinci moduri de a purta o fustă albă de blugi

5 modele de blugi pentru fetele plinuţe

Summary
Cum să porţi pantaloni albi dacă eşti plinuţă
Article Name
Cum să porţi pantaloni albi dacă eşti plinuţă
Description
Câteva sfaturi despre cum să porţi pantalonii albi dacă eşti plinuţă.
Author
Maxine Over 50