Un imprimeu trendy vechi de 2000 de ani – imprimeul paisley

Printre nenumăratele printuri care ocupă podiumurile de modă şi vitrinele magazinelor, imprimeul paisley face o figură aparte.

Poate că numele nu vă este cunoscut, dar forma imprimeului vă este familiară, cu siguranţă. Este modelul cu acele forme curbe caracteristice în formă de lacrimă și cu desene florale stilizate.

Imprimeul îşi are originea în Persia de acum 2000 de ani. Inițial cunoscut sub numele de „boteh jegheh”, acest model era folosit pentru decorarea textilelor, având semnificații culturale și spirituale.

Numele său este, însă, mai recent şi vine de la oraşul scoţian Paisley, unde în secolul al XVIII-lea existau fabrici de textile care produceau materiale cu acest imprimeu. În perioada colonială britanică imprimeul a fost exportat în India, unde a devenit deosebit de popular şi a fost integrat în designul ţesăturilor tradiţionale indiene.

Deşi a fost mereu apreciat şi în moda europeană pentru eleganţa şi exotismul său, imprimeul paisley a cunoscut un reviriment puternic în perioada hippie, când hainele de inspiraţie orientală erau în mare vogă.

De-a lungul anilor imprimeul a avut numeroase momente de renaştere, aşa cum se întâmplă şi acum, când este reinterpretat și integrat în colecțiile de modă actuale.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi port o rochie mai veche cu imprimeu paisley roşu şi alb pe fundal negru. Liniile curbe și simbolurile florale conferă rochiei o notă de sofisticare şi eleganţă, pe care am accentuat-o purtând pe deasupra un sacou negru cambrat.

Pentru a completa ținuta am ales cizme negre de piele întoarsă care adaugă textură ţinutei şi o notă de stil boem care se potrivește perfect cu imprimeul rochiei.

Pentru a aduce strălucire şi luminozitate ţinutei am ales drept accesorii un colier cu mărgele argintii, brăţări şi cercei cu clips de asemea argintii.

Am obţinut astfel o ţinută elegantă care poate fi purtată la un eveniment cultural, o întîlnire de afaceri sau o seară la teatru.

Dacă şi ţie îţi place imprimeul paisley şi îşi doreşti piese asemănătoare, iată ce îşi recomand.

  • Rochii frumoase cu acest imprimeu găseşti la Bonprix aici sau aici.
  • Şi la DyFashion găseşti rochii foarte elegante cu imprimeu paisley aici, aici, aici sau aici.
  • Nişte salopete superbe de mătase naturală cu imprimeu paisley poţi găsi la Shopika aici, aici, aici sau aici.
  • Cizme negre din piele întoarsă la Born2Be aici, aici sau aici.
  • Un sacou negru pe talie găseşti la Bonprix aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Când nu poţi rezista unui imprimeu floral

Combinaţii de imprimeuri – dungi şi flori

O rochie cu imprimeu indian pentru zile însorite

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Un imprimeu trendy vechi de 2000 de ani - imprimeul paisley
Article Name
Un imprimeu trendy vechi de 2000 de ani - imprimeul paisley
Description
O ţinută cu rochie cu imprimeu paisley, sacou şi cizme negre.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *