Cum să porţi pantaloni albi într-un oraş murdar

Când am ieşit prima oară în afara României, în 1992, şi am vizitat o ţară occidentală, au fost două lucruri care m-au impresionat extraordinar: abundenţa copleşitoare de produse şi curăţenia.

În cele 5 zile pe care le-am petrecut acolo nu am vizitat muzee, monumente sau palate. Am zăbovit, în schimb, ore întregi în malluri şi magazine, minunându-ne de nemaipomenita varietate de produse, modele şi culori care, pentru cineva venit din România acelui timp, păreau desprinse dintr-un basm.

Ca să nu mai vorbesc de curăţenia impecabilă de peste tot, de la toaletele restaurantelor, până la străzi, parcuri şi şosele.

Au trecut de atunci mai bine de 30 de ani iar România s-a transformat. Acum avem şi noi malluri şi magazine pline, lumini pe stradă, restaurante cochete. Ceea ce continuăm să nu avem este curăţenia.

Deşi faţă de anii ’90 lucrurile s-au îmbunătăţit foarte mult – atunci mizeria era uriaşă şi omniprezentă – nu se poate spune că trăim într-o ţară curată. Iar Bucureştiul, deşi are şi zone mai curăţele, este un oraş murdar.

Urmăresc pe Instagram conturi ale unor femei frumoase şi stilate din diverse părţi ale lumii – Olanda, Anglia, Germania, Statele Unite, Australia – şi mă uit la poze în care doamna respectivă este aşezată pe trepte, pe borduri, pe banci în parcuri, purtând diverse ţinute de culoare deschisă.

Mi-ar plăcea şi mie să mă îmbrac în alb, să ies în oraş şi să mă pot aşeza pe o bancă în parc, fără teama că mă voi ridica murdară pe fustă sau pantaloni. Din păcate şansele să te murdăreşti în Bucureşti sunt mari: praf, bălţi, stropi, fum de eşapament depus peste tot.

Aşa că… ce posibilităţi ai să porţi culori deschise şi, în particular, pantaloni albi? Ţinuta mea de azi îţi oferă o soluţie.

Pantalonii cropped

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este lungimea pantalonilor.

Deoarece port balerini şi nu îmi doresc ca tivul pantalonilor mei albi să fie aproape de sol, am ales nişte pantaloni cropped – adică tăiaţi cu câteva degete mai sus de nivelul gleznei.

Sunt, de asemenea, potriviţi pantalonii creion, lejeri pe coapse şi înguşti în jos, care vin până la gleznă.

Dacă aş fi purtat tocuri sau sandale cu platformă aş fi putut să aleg şi nişte pantaloni albi largi şi mai lungi, dar distanţa de la tiv la sol ar trebui să fie de minim 5 cm, ca să fiu sigură că nu ajung acasă cu manşetele murdare.

Rochia cămaşă

Cea de-a doua problemă care trebuie rezolvată este cum să nu-ţi murdăreşti pantalonii albi când te aşezi undeva.

Soluţia este, desigur, să porţi pe deasupra ceva care să-ţi acopere fundul şi partea din spate a picioarelor. Piesa de deasupra poate să fie o cămaşă mai lungă, un cardigan, un chimono sau un poncho, dar eu am optat azi pentru o rochie cămaşă.

Este o rochie de in într-o superbă nuanţă de roşu, pe care am purtat-o descheiată peste ansamblul tricou şi pantaloni albi. Am completat ţinuta cu un colier în nuanţe de roşu şi o poşetă în alb, roz şi portocaliu.

Am obţinut, astfel, o ţinută de vară cu pantaloni albi, pe care pot s-o port relaxată, fără grija că mă voi murdări. Desigur, dacă n-o să-mi cumpăr o îngheţată la cornet. 🙂

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Pantalonii albi sunt de la Bonprix.
  • Un tricou alb simplu, cu decolteu bărcuţă şi mânecă până la cot găseşti tot la Bonprix.
  • Sau cu mînecă mai scurtă şi decolteu la baza gâtului la AboutYou.
  • Rochia este de la Bonprix, o găseşti aici. Eu port mărimea 48.
  • Nişte modele interesante de balerini albi găseşti la Born2Be aici sau aici.
  • Geanta mea este mai veche dar iată una destul de asemănătoare de la Born2Be.
  • Un colier asemănător găseşti la Shopika.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi pantaloni albi când ai siluetă pară

Sunt pantalonii culotte o opţiune pentru plinuţe?

Rochie cu pantaloni. Ai încercat vreodată?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi pantaloni albi într-un oraş murdar
Article Name
Cum să porţi pantaloni albi într-un oraş murdar
Description
O ţinută cu tricou şi pantaloni albi şi rochie cămaşă roşie pe deasupra.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *