Combinaţii neobişnuite de culori – verde şi mov

La fel ca şi gustul estetic sau cel muzical, gustul în materie de culori este o calitate care se educă şi evoluează în timp.

În copilăria mea existau reguli precise: pantofii se asortează întotdeauna cu geanta, verde şi albastru nu merg împreună, nici maro şi negru sau roşu şi roz.

Acum moda a devenit mult mai liberă, mai puţin constrînsă de reguli de stil, care sunt azi mai degrabă nişte recomandări de care poţi sau nu să ţii seama, după cum doreşti.

În ceea ce mă priveşte, mă bucur să constat că acel conservatorism caracteristic persoanelor trecute de o anumită vârstă, nu s-a lipit de mine. 🙂

Dimpotrivă, pe măsură ce înaintez în vârstă devin din ce în ce mai deschisă la experimente cromatice şi stilistice iar descoperirea unor noi combinaţii vestimentare sau coloristice îmi aduce o reală bucurie.  

Deşi îmi plac showurile de modă, mă inspir mai degrabă din ceea ce văd pe Instagram şi pe blogurile de stil pe care le urmăresc, pentru că acolo văd modul cum femeile obişnuite adaptează tendinţele la ţinutele lor de zi cu zi.

Verde şi mov

Când e vorba de culori, găsesc o bogată sursă de inspiraţie în imprimeurile hainelor pe care le cumpăr, pe care le studiez în detaliu şi admir felul cum sunt asociate diversele nuanţe.

Aşa s-a întâmplat cu aceşti pantaloni cu imprimeu abstract în stilul anilor ’70, pe care i-am cumpărat online de la Mango.

Pe un fundal verde închis sunt imprimate stilizări florale mov, albastre şi crem, iar ansamblul este unul deosebit de interesant.

Nu am mai purtat până acum verde cu mov, dar imprimeul m-a condus singur la această combinaţie, aşa că am creat o ţinută bazată pe această asociere.

Am combinat pantalonii cu o rochie din catifea reiată mov, care este un pic prea scorţoasă pentru o rochie dar minunată când e purtată pe post de trench.

Pe dedesubt am purtat un tricou lila şi am încălţat nişte tenişi care, norocoasă coincidenţă, au drept detalii nişte dungi vernil şi lila care se asortează de minune.

La final am adăugat un vechi colier verde închis şi ţinuta e completă.

Combinaţia de culori a pantalonilor permite şi alte asortări interesante, aşa că îi veţi mai vedea şi în alte articole. 🙂

Dacă te tentează să încerci şi tu combinaţia de verde cu mov, iată unde poţi găsi piese de aceste culori:

Pantaloni  aici, aici sau aici
Tricou  aici
Tunică  aici
Tenişi  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Verde şi negru – o asociere rafinată

Cum să compui o ţinută de ocazie, cu bluză şi fustă mov

Culori pe care le purtăm rar – violet

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Combinaţii neobişnuite de culori – verde şi mov
Article Name
Combinaţii neobişnuite de culori – verde şi mov
Description
O ţinută cu pantaloni cu imprimeu floral verde, rochie mov şi tricou lila.
Author
MaxineOver50