Cu ce asortezi turcoazul

Unul dintre motivele pentru care femeile se îmbracă mai degrabă în culori neutre este acela că nu ştiu cum să asorteze celelalte culori.

Există un soi de teamă de a nu greşi care le face pe multe dintre noi să renunţe la acel pulover roşu sau la acea fustă mov (deşi culorile le plac şi li s-ar potrivi de minune), pentru că nu ştiu cu ce alte culori să le asocieze.

Am văzut o mulţime de astfel de întrebări pe grupurile de fashion: “Mi-am cumpărat bluza asta, cu ce culori aş putea s-o port?”.

Iată de ce m-am gândit că ar fi utilă o serie de articole despre asortarea culorilor, tratată nu într-o manieră teoretică, ci exemplificată cu exemple concrete de ţinute.

Turcoaz

Pentru azi am ales turcoazul, o culoare minunată, la intersecţia dintre albastru şi verde.

În funcţie de cantităţile de verde şi albastru şi de intensitate, tucoazul are diverse nuanţe care poartă nume diferite. Este o culoare avantajoasă pentru toate tipurile de ten şi se asortează frumos cu multe alte culori.

În ţinuta de azi am asortat turcoazul cu camel şi animal print.

Am plecat de la o fustă din satin turcoaz închis, culoare care se mai numeşte şi albastru petrol. Este o fustă croită pe bie, ceea ce creează o mică evazare la nivelul genunchiului, avantajoasă pentru siluetele cu şolduri mai pline.

În partea de sus am purtat un pulover simplu, turcoaz deschis şi un colier de aceeaşi nuanţă.

Mi-am pus ciorapi fini, transparenţi şi am ales nişte pantofi cu print snake, în tonuri de bej şi maro.

Pentru că doream să port un palton camel, am căutat o eşarfă care să se asorteze atât cu paltonul cât şi cu ţinuta de dedesubt.

Cum pantofii aveau deja snake print, alegerea unei eşarfe cu imprimeu leopard poate părea riscantă. Totuşi, deoarece eşarfa are aceeaşi gamă de culori ca şi pantofii, cele două printuri se armonizează şi se completează reciproc.

Paltonul are o nuanţă frumoasă de camel, plină şi saturată, care aduce căldură şi îmbogăţeşte întreaga ţinută. La final am completat ansamblul cu o geantă maro ciocolatiu, culoare care se regăseşte în imprimeul eşarfei.

Alte ţinute în nuanţe de turcoaz

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi fuchsia în miezul iernii

Culori pe care le purtăm rar – violet

Culori de octombrie într-o zi de noiembrie

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cu ce asortezi turcoazul
Article Name
Cu ce asortezi turcoazul
Description
O ţinută cu fustă şi pulover turcoaz, pantofi snake print, eşarfă leopard şi palton camel.
Author
MaxineOver50

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *