Teama de culori şi cum o poţi depăşi

Primesc adesea, la ţinutele mele colorate, comentarii de genul “Îmi plac culorile, e frumoasă ţinuta, dar eu n-aş avea curaj să o port.”

De fiecare dată m-am gândit că e trist să-ţi placă ceva care este perfect la îndemâna ta şi să-ţi fie teamă să-ţi îndeplineşti această bucurie.

Sunt pe lume atâtea lucruri care ne plac dar nu le putem avea din diverse motive – banii, vârsta, condiţia fizică, situaţia familială, jobul.

Dar a te îmbrăca aşa cum îţi place este cât se poate de realizabil. Şi atunci de ce sunt aşa de multe femei care n-o fac? Din teamă.

Şi nu, nu e vorba în primul rând de teama că o culoare sau alta nu ţi se potriveşte. Pentru că, până nu încerci, nici n-ai de unde să ştii asta.

Este teama de opinia celorlalte femei.

Prietenele, colegele sau rudele care te privesc cu ochi critici şi comentează între ele sau îţi fac chiar “complimente” directe: “Vai, dragă, dar ce culoare îndrăzneaţă porţi, te face cam palidă!”

Ştiu că această teamă, nutrită ani de-a rândul nu este uşor de depăşit. Când eşti tânără sau avansezi spre maturitate, părerile celor din jur par foarte importante şi îţi vine greu să faci abstracţie de ele.

Dar în ceea ce mă priveşte, pe măsură ce înaintez în vârstă, constat că o mulţime dintre grijile şi temerile pe care le aveam în tinereţe s-au estompat şi şi-au pierdut din importanţă.

Privirea asupra vieţii a devenit mai clară iar lucrurile cu adevărat valoroase şi importante s-au decupat din noianul de nimicuri cu care ne încărcăm, adesea, vieţile.

Am înţeles că timpul pe care-l am la dispoziţie este limitat, că micile bucurii sunt cele care dau farmecul vieţii şi nu există nici un motiv pentru care ţi le-ai refuza.

Aşa că dacă îţi doreşti să te îmbraci mai colorat dar ţi-e teamă s-o faci, gândeşte-te că n-ai nimic de pierdut dacă îţi îndeplineşti dorinţa.

Poate că vor exista persoane apropiate care te-ar putea dezaproba. Dar nu cumva ai ajuns la vârsta la care bucuria ta valorează mai mult decât aprobarea celorlalţi?

Cum să aduci culoare garderobei tale

Începi cu accesoriile, o eşarfă viu colorată, o geantă vişinie în locul veşnicei genţi negre, nişte pantofi camel în locul celor maro închis.

Încearcă apoi o bluză sau un pulover în culoarea ta preferată, iar când te simţi mai sigură pe tine, cumpără-ţi o rochie colorată şi poart-o cu ocazia unui eveniment.

Totul este să avansezi cu paşi mici şi să aduci treptat culoare în garderoba ta.

Vor fi şi zile când vei dori să revii la culorile neutre şi sigure, este firesc.

Dar vor fi şi altele când îţi vei simţi inima tresăltând la vederea primilor muguri de primăvară şi vei dori să porţi o culoare vie şi energică.

Merită cu prisosinţă să-ţi învingi teama de opinia celorlalţi pentru bucuria pe care o vei simţi purtând culori pe care le iubeşti şi le-ai dorit toată viaţa.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi port două dintre culorile mele preferate, fuchsia şi verde.

Este o ţinută casual, cu pantaloni de catifea reiată verde închis, pulover fuchsia şi un palton verde ca iarba. Deoarece ţinuta e foarte colorată am menţinut accesoriile la minim: o poşetă cross-body neagră şi un fular în carouri roz şi verzi.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci “altfel” după 50 de ani

Cum să-ţi compui o ţinută casual colorată

Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Teama de culori şi cum o poţi depăşi
Article Name
Teama de culori şi cum o poţi depăşi
Description
Câte ceva depre teama de culori şi o ţinută în fuchsia şi verde.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *