Cu ce asortezi movul? Încearcă roşu.

Deşi e o culoare superbă, care în funcţie de nuanţă se potriveşte oricărui tip de ten, violetul (sau movul, pentru că ele se substituie cu uşurinţă una alteia) nu e printre culorile cele mai comune.

Motivul fiind, fireşte, faptul că pare o culoare greu de asortat.

Recenta mea pasiune pentru mov m-a determinat să încerc tot felul de combinaţii noi şi am constatat că, de fapt, violetul se potriveşte cu o mulţime de alte culori: cu roşu, cu bleumarin (dacă e o nuanţă deschisă de violet) sau cu bleu (dacă e mov închis), cu verde olive, roz, galben sau maro caramel.

Mov şi roşu

În ţinuta de azi am combinat două nuanţe de mov cu roşu corai.

Am pornit de la două piese mai vechi din garderoba mea, nişte pantaloni într-o nuanţă închisă de mov prună şi un pulover cu guler rulat, mov roşcat, apropiat de bordo.

Am încălţat nişte botine bordo şi am ales drept accesorii o curea roşie şi un colier în nuanţe de roşu închis.

Multe femei consideră că atunci când îşi asortează ţinuta, nuanţele pieselor de aceeaşi culoare trebuie să fie identice.

Nu numai că acest lucru nu e adevărat, dar o astfel de asortare excesivă este chiar o greşeală de stil. Ca să nu mai spun că e aproape imposibil să găseşti nuanţe identice la piese cumpărate disparat.

De fapt folosirea diferitelor nuanţe ale culorii de bază aduce dinamism şi varietate ţinutei şi îţi oferă posibilitatea să obţii tot felul de combinaţii interesante.

Jacheta roşu corai pe care o port pe deasupra contrastează foarte frumos cu nuanţele închise ale pantalonilor şi puloverului şi are drept corespondent roşul curelei şi al colierului.

Ca ultim accesoriu am ales geanta bordo cu carouri bej şi roşii, care adauga un plus de varietate cromatică ţinutei.

Această combinaţie de pulover şi pantaloni ar fi arătat foarte bine şi cu camel, galben sau maro scorţişoară, dar şi cu gri deschis sau bleu.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

Pantaloni  aici
Pulover  aici
Jachetă  aici sau aici
Botine  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Culori pe care le purtăm rar – violet

Roşul este “the new black”

Dacă roşul ţi se pare prea puternic, poartă bordo

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cu ce asortezi movul? Încearcă roşu.
Article Name
Cu ce asortezi movul? Încearcă roşu.
Description
O ţinută cu pulover şi pantaloni mov şi jachetă roşie.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *