Cum să porţi galben după 50 de ani

Pentru multe femei galbenul e o culoare dificilă.

Într-adevăr, este o culoare puternică, plină de energie, care atrage atenţia. Iar dacă nu nimereşti nuanţa potrivită, atunci când îl porţi lângă faţă te poate face să arăţi palidă şi bolnăvicioasă.

Pe de altă parte, galbenul este o culoare solară şi luminoasă, perfectă pentru ţinutele de vară şi care aduce căldură şi strălucire în zilele mohorâte de iarnă.

Dacă ai peste 50 de ani ai putea considera galbenul o culoare prea îndrăzneaţă pentru tine. Şi eu am avut această impresie şi deşi mi-a plăcut mereu culoarea, abia în ultimii ani mi-am cumpărat haine şi accesorii galbene.

Dar dacă  îţi doreşti să evadezi din rutina stilistică a culorilor neutre şi să încerci ceva nou, îţi prezint câteva sugestii de ţinute care includ piese de culoare galbenă, începând cu ţinuta de azi.

Ţinuta de azi

Este o ţinută all yellow în care am purtat o fustă plisată şi un sacou care au, din întâmplare, exact aceeaşi nuanţă de galben, deşi le-am cumpărat din magazine diferite, la interval de doi ani.

Pe sub sacou am purtat un top alb cu aplicaţii argintii şi am accesorizat ţinuta de asemenea cu argintiu: balerini, poşetă şi bijuterii.

Este o ţinută veselă şi luminoasă, cu o notă elegantă, care poate fi purtată la un eveniment special de vară.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Galben din cap până-n picioare

O ţinută all yellow nu e deloc greu de alcătuit, deşi poate fi provocatoare din punct de vedere vizual.

Iată câteva exemple.

Galben cu alb

O combinaţie luminoasă şi relaxată, pe care îmi face mare plăcere s-o port cât e vara de lungă.

Galben cu albastru

Galbenul se potriveşte de minune cu bleumarin, albastru cobalt şi cu albastru denim. Iar dacă ai îndoieli în privinţa asortării, să ştii că întotdeauna galbenul o să arate grozav cu o geacă denim sau cu blugi.

Galben cu verde

E o combinaţie frumoasă, inspirată de natură. Verdele olive, verdele pădure dar şi verdele albăstrui (teal) sau smarald se asortează frumos cu galben.

Galben cu maro

E suficient să te gândeşti la culorile toamnei şi vei avea imediat la îndemână nenumărate modalităţi de asortare.

Galben cu negru sau alb-negru

Unii stilişti nu recomandă asocierea dintre galben şi negru, considerând-o prea contrastantă. Mie îmi place, mai ales dacă galbenul are nuanţă mai saturată.

Dar cel mai mult apreciez combinaţia alb-negru-galben, care este foarte modernă şi elegantă.

Galben cu gri

Galben şi gri – o asociere între o culoare discretă şi una puternică, plină de energie,  ceea ce formează un contrast interesant şi provocator.

Galben cu portocaliu sau roşu

Două culori puternice împreună pot crea prea mult “zgomot vizual” pentru o persoană obişnuită să poarte mai ales culori neutre, dar mie îmi place să încerc şi combinaţii mai riscante cromatic.

Galben cu violet

Culorile sunt complementare şi se potenţează reciproc, dar dacă alegi tonuri deschise, pastelate, poţi obţine ţinute proaspete şi delicate.

Galben cu imprimeuri

Galbenul se poate combina foarte frumos cu imprimeuri care îl conţin, cu un animal print în nuanţe neutre sau cu printuri contrastante.

Accesorii galbene

Dacă îţi place galbenul dar nu te simţi suficient de îndrăzneaţă să porţi o piesă vestimentară de această culoare, poţi opta pentru accesorii galbene: bijuterii, o poşetă, un colier, o eşarfă.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te convingă să incluzi galbenul în ţinutele tale, orice vârstă ai avea.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi animal print după 50 de ani

Cum să porţi roşu dacă eşti plinuţă

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi galben după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi galben după 50 de ani
Description
Câteva idei de ţinute care conţin piese de culoare galbenă.
Author
Maxine Over 50

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *