3 rochii, 9 ţinute şi un pic de nostalgie

Bănuiesc că aţi observat şi voi “noul” trend al rochiilor maxi, cu imprimeuri florale, volane, croieli lejere, decolteuri pătrate sau strânse la gât tip tunică, mâneci clopot sau bufante.

Am scris nou cu ghilimele pentru că, de fapt, nu este o tendinţă nouă ci este o revenire în prim planul modei a croielilor şi imprimeurilor modei hippie a anilor ’70.

Atunci era vorba despre eliberarea de încorsetările vestimentare (căci moda anilor ’50-’60 implica rochii cu talie de viespe care se obţinea cu ajutorul corsetelor 🙂 ) dar mai ales sociale.

A fost un timp al libertăţilor, al emancipării feminine, al creativităţii şi fanteziei, al apropierii de natură şi de sensurile mai profunde ale spiritualităţii.

Acum e vorba mai degrabă de o ieşire din rigiditatea ţinutelor office, de exuberanţa libertăţii recuperate după lockdownul prelungit al pandemiei, de conştientizarea faptului că munca poate fi făcută nu doar într-un cubicul, în pantaloni şi sacou, ci şi pe canapea, într-un chimono înflorat.

Eu am copilărit în anii ’70 aşa că gusturile mele poartă amprenta de neşters a modei acelei perioade, aşa cum o vedeam în filme, almanahurile Cinema şi revistele Femeia 🙂

Pentru că, să nu uităm, în România era comunism, iar toate aceste transformări şi tendinţe uimitoare ajungeau la noi cu întârziere, atenuate şi doar prin intermediul puţinelor mijloare de informare permise de regim.

Aşa că tare mă bucur acum că trendurile actuale au readus în prim-plan rochiile lungi, imprimeurile luxuriante şi culorile flamboaiante, toate inspirate din moda anilor ’70.

Ştiu, e o modă pentru tineri, şi ce dacă? Cred cu tărie că nu e niciodată prea târziu să te bucuri de lucurile care-ţi plac, indiferent de vârstă.

Aşa că mi-am cumpărat trei rochii în stil boho de la Bonprix şi le-am combinat cu alte piese din garderoba mea ca să creez nişte ţinute cu aer retro, dar în acelaşi timp actual.

Mi-a făcut mare plăcere să mă joc cu texturile, imprimeurile, culorile şi accesoriile şi am să vă arăt ţinutele pe care le-am obţinut.

Dar mai întâi să vă prezint personajele principale: rochiile 🙂

Big prints are always better

Am văzut rochia asta într-o reclamă pe Instagram şi am pus-o imediat pe lista mea de favorite pe bonprix.ro. N-am cumpărat-o imediat, pentru că nu fac cumpărături din impuls. Dar m-am tot uitat la ea vreo câteva zile şi m-am îndrăgostit în fiecare zi mai mult de imprimeul minunat, de culori şi de croială. Aşa că imediat ce a aparut o reducere pe site, am cumpărat-o, mai ales că fiind în clubul Bonprix, aveam şi o reducere suplimentară de 10% la orice comandă.

Little black dress with little white dots

Îmi doream de mult o rochie neagră de jerse cu croială lejeră, potrivită pentru toamnă. Aceasta are toate calităţile pe care le căutam: are un aer elegant, linia decolteului mi se potriveşte, este elastică şi foarte comodă şi poate fi purtată în ţinute elegante dar şi casual.

Read the fine (flower) prints

Am avut nişte dubii cînd mi-am cumpărat rochia asta pentru că e disponibilă în două variante: cea cu flori mărunte şi o alta cu imprimeu leopard, care îmi plăceau amândouă la fel de mult 🙂

Dar cum mai am câteva rochii cu animal print iar gândul de a mi le cumpăra pe amândouă era oarecum scandalos, am făcut totuşi o alegere şi am luat-o pe cea cu flori.

Întotdeauna când îmi cumpăr ceva mă gândesc cu ce alte piese din garderoba mea pot să combin noua piesă. Fiecare dintre cele trei rochii poate fi integrată şi în multe alte combinaţii, ceea ce înseamnă că nu sunt doar frumoase ci şi versatile.

Şi acum, iată cele 9 ţinute.

Western floral

Am combinat rochia cu o geacă de blugi, cizme cowboy şi o geantă cu franjuri ca să obţin acest stil western, foarte frecvent în perioada flower power.

Tangerine dream

Rochia are deja culori destul de puternice, aşa că asocierea cu acest cardigan de culoarea mandarinei (tangerine) poate părea riscantă. De aceea am atenuat puţin combinaţia folosind accesorii maro închis.

Nu am mai purtat o curea pentru că mi-a plăcut cum liniile paralele formate de marginile cardiganului alungesc vizual ţinuta.

Leather boho

Ţinuta e bazată pe contrastul dintre linia boemă a rochiei, care mă duce cu gândul la muzica folk, şi jacheta de piele neagră care vine din zona rock-ului.

Cinnamon office

Rochia neagră este perfectă pentru o ţinută de birou; aici am combinat-o cu accesorii maro şi un sacou de culoarea scorţişoarei.

Red details

O ţinută casual, cu geacă de blugi şi accesorii roşii, care îi dau un aer nonconformist.

Smart casual

Şi aici am folosit un contrast stilistic, între nota de eleganţă pe care o aduce sacoul şi aerul casual al pantofilor şi eşarfei.

Black denim

Cel mai simplu mod de a asorta o ţinută cu imprimeu multicolor este să foloseşti culorile imprimeului: negru, bordo, bej.

Îmi place cum dungile de pe geantă disciplinează imprimeul haotic al rochiei.

Yellow is the new black

Şi aceasta poate fi considerată o combinaţie riscantă, deoarece aduce o nouă culoare într-o ţinută care are deja alte trei.

Dar pentru că imprimeul este mărunt, culorile sale se amestecă şi formează un fundal pe care galbenul arată foarte bine.

Grandma’s cardigan

Când o tânără de 20 de ani poartă un cardigan bej supradimensionat, este trendy. Dar când o femeie care poate fi bunică poartă aceeaşi piesă,  ţinuta pare adesea batrânicioasă şi demodată.

Şi totuşi, acest grandma’s cardigan arată foarte bine în combinaţie cu rochia şi accesoriile, ceea ce demonstrează că poţi purta (aproape) orice, la orice vârstă, dacă ştii cum să alcătuieşti ţinuta.

Acestea au fost, dragi prietene, cele 9 ţinute pe care le-am compus cu rochiile de la Bonprix.

Dacă îţi plac ideile şi recomandările mele stilistice şi îţi doreşti să înveţi să-ţi compui ţinute cu stil, manualul meu Cum Să Te Îmbraci Cu Stil te aşteaptă.

Cum Să Te Îmbraci Cu Stil este un manual online de stil, personalizat în funcţie de silueta şi preferinţele tale, accesibil şi uşor de folosit.

Este manualul din care înveţi cum să-ţi compui ţinute stilate şi elegante, în care să te simţi şi să arăţi minunat. Comandă-l aici.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi galben după 50 de ani

6 moduri diferite de a purta roşu

Cum să-ţi asortezi hainele (III). Ţinute multicolore.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
3 rochii, 9 ţinute şi un pic de nostalgie
Article Name
3 rochii, 9 ţinute şi un pic de nostalgie
Description
9 ţinute care au drept piese principale trei rochii de la Bonprix.
Author
Maxine Over 50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *