Cum să porţi dungi sau buline când eşti plinuţă şi „la o anumită vârstă”

Multe femei  plinuţe sau care se apropie de „o anumită vârstă” încep să ia aminte la tot felul de prejudecăţi de genul „dungile orizontale te arată mai grasă” sau „bulinele sunt un imprimeu copilaresc, nu se cade să le porţi după 50 de ani”.

Poate că, într-adevăr, anumite imprimeuri sau croieli pe care le purtai când erai tânără şi slabă nu se mai potrivesc cu evoluţia ta, dar în nici un caz nu trebuie să te laşi dominată de reguli arbitrare şi să încetezi să mai porţi printuri sau culori care îţi fac plăcere.

Dungile şi bulinele sunt considerate nişte imprimeuri clasice ceea ce înseamnă că nu se demodează niciodată.  Aşa încât dacă porţi dungi sau buline, indiferent de varstă sau de greutatea ta, vei fi întotdeauna chic iar ţinuta ta va fi elegantă şi modernă.

În ceea ce priveşte regulile de stil, acestea sunt doar cele de bun simţ, care să te ajute să-ţi creezi o ţinută armonioasă. De exemplu, dacă ai şoldurile late e bine să nu porţi pantaloni cu dungi orizontale, pentru că maresc vizual silueta. Sau, când porţi o rochie roz cu buline e bine ca croiala să fie cât mai simplă, fără volanaşe, mâneci bufante sau fuste înfoiate, fiindcă nu vrei să arăţi ca o fetiţă de 12 ani.

Eu port cu mare plăcere dungi şi buline în tot felul de ţinute, de la cele casual la cele elegante. Iată câteva sugestii care ar putea să te inspire şi pe tine.

Cămăşi cu dungi verticale

Un print care avantajează orice siluetă sunt dungile verticale purtate pe cămăşi sau sacouri. Fie că porţi o cămaşă office cu dungi subţiri, o cămaşă de vară descheiată sau un sacou în dungi, vei obţine întotdeauna o ţinută elegantă, care te subţiază şi e potrivită îndiferent de vârstă.

Bluze cu dungi orizontale

Bluzele şi tricourile cu dungi orizontale sunt preferatele mele, mai ales vara. Nimic nu-mi sugerează mai bine o ţinută de vacanţă decât un tricou în dungi alb-albastre purtat cu nişte pantaloni albi şi accesorii roşii.

Dar dungile orizontale se pot purta nu numai vara şi nu numai în ţinute casual. Poţi avea o ţinută office perfect acceptabilă cu un pantalon cu croială creion, o bluza cu dungi şi un sacou elegant.

Fuste cu dungi oblice

Când vine vorba de fuste dungile sunt ceva mai dificile, pentru că eu am o conformaţie tip pară, cu solduri late. Asta înseamnă că o fustă cu dungi orizontale ar fi dezavantajoasă, m-ar face să par mai lată în şolduri decât sunt.

Pe de altă parte, o fustă cu dungi oblice într-o dispunere interesantă are exact efectul contrar.

Poţi, desigur, să porţi şi fuste cu dungi orizontale, dacă vrei, chiar dacă eşti plinuţă. În imaginea de mai jos eu port o fusta creion cu dungi late care au însă, o dispunere fericită şi nu îmi lăţesc şoldurile.

Pantaloni cu dungi sau buline

La fel ca şi la fuste, îmi aleg cu grijă pantalonii cu dungi. Fie am optat pentru pantaloni cu dungulite subţiri, fie am ales unii care au buline mărunte.

Dacă vrei să porţi pantaloni cu dungi, iată o observaţie importantă: cumpără-ţi întotdeauna pantaloni care să-ţi vină lejer pe coapse. Dacă pantalonii sunt strâmţi pe coapse, dungile nu vor mai sta vertical ci se vor curba după linia coapselor  scoţând şi mai mult în evidenţă grosimea lor iar aspectul general va fi neplăcut. Am experimentat pe pielea mea! 🙂

Iată şi o ţinută cu pantaloni cu dungi mai late, pe care i-am ales aşa încât să fie foarte lejeri pe coapse.

Rochii cu buline sau dungi

O rochie cu buline negre pe fond alb va fi întotdeauna clasică şi elegantă aşa că dacă nu ai una în garderobă, n-ar fi rău să-ţi cumperi. Eu am purtat-o pe a mea la revederi, la cununii civile sau aniversări. Iată una asemănătoare de la Roman Originals.

Îmi plac rochiile cu bulinele dispuse neregulat sau cu buline de dimensiuni diferite, cum este cea albastră de la Bonprix. Iată aici un model asemănător.

O altă rochie pe care o iubesc şi ţi-o recomand şi ţie este acest model de la Roman Originals, unde bulinele sunt dispuse în zig-zag formând un pattern foarte interesant.

Dar şi această rochie maxi de jerse de la Bonprix, cu inserţii de dungi la umeri şi la poale, care poate fi purtată în tot felul de ocazii.

Combinaţii de buline şi dungi

Dacă sunt în aceeaşi gamă coloristică bulinele şi dungile se pot combina foarte bine. Uneori au facut-o producătorii, ca în această rochie de la Roman Originals, unde bulinele neregulate se combină cu dungile oblice de la poale.

Alteori poţi să faci chiar tu astfel de combinaţii, alăturând două tipuri de buline sau buline cu dungi. N-ai să greşeşti dacă o să asociezi buline mari şi buline mici, sau buline marunte şi dungi sau buline şi dungi în culori asortate.

Sper ca sugestiile mele să te inspire şi pe tine, să te ajute să porţi cu plăcere ţinute cu dungi şi buline şi să te simţi bine în pielea ta.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti o colecţie aleasă cu grijă de haine şi accesorii cu dungi sau buline, aşa că vino să vezi ce-ţi place mai mult!

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi dungi sau buline când eşti plinuţă şi "la o anumită vârstă"
Article Name
Cum să porţi dungi sau buline când eşti plinuţă şi "la o anumită vârstă"
Description
Câteva sugestii despre cum poţi purta dungi şi buline chiar dacă eşti plinuţă şi ai peste 50 de ani.
Author
Maxine Over 50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *