Ce purtăm in 2021 – 5 trenduri pe care merită să le bagi în seamă

Bine ne-am regăsit în 2021, dragi prietene!

Sper ca acest an să fie mai bun pentru noi toţi, cu mai mult echilibru, cu mai multă linişte, cu mai mult timp pentru noi înşine, şi mai ales, cu sănătate.

Eu voi fi alături de voi aici pe blog, aducându-vă mica mea porţie de bucurie. Sper ca ţinutele mele, ideile de stil şi sugestiile de shopping să vă ajute să alegeţi haine elegante şi de calitate şi să alcătuiţi ţinute care să vă pună în valoare.

După atâta stat în haine de casă sper ca în acest an să redescoperim plăcerea de a ne îmbrăca frumos, de a purta un sacou sau o rochie elegantă şi de a ne încălţa şi în altceva decât în papuci.

Iată de ce m-am gândit că n-ar strica să începem cu o scurtă trecere în revistă a câtorva trenduri ale anului 2021, care sunt mai degrabă reinterpretări ale modei de acum cateva decenii (ca să nu zic de pe vremea noastră, ca prea sună din secolul trecut 🙂 )

1. Umeri accentuaţi

Una dintre tendinţele foarte prezente în 2021 o reprezintă umerii accentuaţi. Ştii tu, ăia din anii 80, când erai studentă 🙂

A fost o perioadă, nu prea demult, când să porţi sacouri cu umeri accentuaţi era epitomul stilului demodat. Acum lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, a devenit super chic să porţi perniţe la umeri, ba chiar umeri supradimensionaţi, uşor cazuţi şi mâneci foarte lungi.

În ceea ce mă priveşte, îmi plac umerii accentuaţi deoarece creează un echibru foarte bun cu şoldurile mele late şi fac un contrast frumos cu linia mai subţire a taliei.

Pe de altă parte, siluetele de tip triunghi inversat, cu umeri laţi şi şolduri înguste nu sunt deloc avantajate de această modă.

În ceea ce priveşte hainele supradimensionate, sfatul meu e să stai departe de ele. Singurele siluete pe care arată cât de cât bine sunt cele androgine, înalte şi subţiri. Dacă eşti o femeie normală, un sacou de tipul asta te va face să arăţi informă şi cu 10 kg mai grasă.

Recomandarea mea este să adopţi umerii accentuaţi, dacă îţi permite silueta, dar să-i porţi cu croieli care urmează linia corpului şi pun în evidenţă talia. Nu îţi recomand croielile boxy, cu linii masculine. Dacă totuşi eşti tentată de un sacou cu această croială, ar fi bine să-l porţi descheiat şi neapărat cu o curea care să-ţi marcheze talia pe dedesubt.

2. Pantaloni largi

În aceeaşi notă a modei hainelor supradimensionate vin pantalonii şi blugii largi. Pentru femeile plinuţe ar putea să pară moda perfectă dar lucrurile nu stau chiar aşa.

Am mai scris şi în alte rânduri că impresia pe care o au plinuţele că dacă se îmbracă în haine largi îşi maschează rotunjimile e falsă. Dimpotrivă, cu cât hainele pe care le porţi sunt mai supradimensionate, cu atât mai mult te vor arăta mai plină.

Iar pantalonii foarte largi, baggy cum se numesc ei, sunt în mod particular, dezavantajoşi pentru fetele plinuţe. Mai ales dacă e vorba de pantaloni din ţesături rigide, cum sunt jeanşii. Desigur, poţi purta blugi lejeri, drepţi, dar ar trebui să ai grijă să echilibrezi întotdeauna silueta cu un top mai cambrat şi să nu porţi cămăşi sau bluze largi pe deasupra blugilor.

Mie îmi plac pantalonii largi şi am câteva perechi din jerse sau in pe care îi port cu mare plăcere vara. Dar este vorba de pantaloni care urmăresc linia corpului în zona taliei şi abdomenului şi se lărgesc treptat, pe coapse. În plus, fiind din materiale fluide au o dinamică frumoasă în mers şi un aer sofisticat.

Este o croială mult mai potrivită decât sunt modelele cu pense în talie (ni le amintim din anii ’80-’90), largi de sus până jos, care nu avantajează deloc siluetele plinuţe pentru că adauga volum exact în zona pe care o doreşti cea mai subţire.

Iată aici modelele de pantaloni potrivite pentru plinuţe.

3. Talia marcată cu cordoane sau curele

Îmi place acest trend pentru că îmi plac curelele, le consider accesoriul cel mai subapreciat, care poate face diferenţa între o ţinută chic şi una banală.

Într-adevăr, este un trend care se potriveşte mai puţin siluetelor de tip măr. Dar pentru celelalte tipuri de siluete marcarea taliei oferă graţie şi eleganţă, echilibrând ţinuta.

Se poartă curele de orice lăţime, subţiri sau late, şi la orice, de la blugi până la rochiile fluide, înflorate. Ca să creezi un contrast interesant poţi încerca să porţi curele subţiri peste pulovere sau cardigane mai groase, sau peste şaluri pufoase.

Alternativ, o curea lată de piele întoarsă sau împletită din fibre textile va contrasta minunat cu o rochie vaporoasă de vară în culori pastel.

4. Imprimeuri spectaculoase

Cum trendurile lui 2021 sunt bine înfipte în solul fertil al anilor ’70-’80-’90, nu e de mirare că vedem peste tot imprimeuri spectaculoase, în culori vibrante. Fie că e vorba de imprimeuri florale mari sau de jocuri hipnotice de forme geometrice, imprimeurile sunt vedete în acest an.

De ce să zic, mă bucură asta, pentru că, deşi ţinutele sobre în culori neutre sunt elegante şi rafinate, mă simt atrasă, ca un copil, de culorile şi formele exuberante 🙂

5. Coliere statement lungi

Preferatele mele! 🙂

Nu pot spune că nu-mi plac bijuteriile fine, acele lănţişoare subţirele purtate câte două sau trei în decolteul cămăşii, dar am iubit mereu colierele cu personalitate. Se poartă mai ales colierele lungi cu pandantiv care dau ţinutei un aer suplu şi longilin, mai multe coliere suprapuse sau coliere foarte lungi, înfăşurate de mai multe ori în jurul gâtului.

Evident, tendinţele acestui sezon sunt mult mai numeroase, unele de-a dreptul riscante (mâneci bufante uriaşe, croieli cu spatele gol sau fuste extrem de scurte, ca să enumăr doar câteva). Eu am ales cinci trenduri purtabile, pe care le poţi integra fără probleme în ţinutele tale, indiferent de vârsta sau silueta ta.

Le-am ilustrat cu ţinute alcătuite în 2020, ceea ce nu înseamnă că sunt vreun trend-setter 🙂 Ci doar că trendurile nu sunt, aproape niciodată, evenimente cu totul noi, ci evoluţii treptate, care se insinuează în modă pe parcursul mai multor ani. Şi care, adesea, îşi au originea în croielile şi imprimeurile deceniilor trecute.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să alcătuieşti ţinute chic, în care să combini cu stil piesele clasice cu cele în vogă.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Pantaloni pentru siluete plinuţe

Cum să te îmbraci cu stil când eşti plinuţă

Blugi pentru plinuţe – mărimi, modele, magazine

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Ce purtăm in 2021 - 5 trenduri pe care merită să le bagi în seamă
Article Name
Ce purtăm in 2021 - 5 trenduri pe care merită să le bagi în seamă
Description
Cinci trenduri purtabile, pe care le poţi integra în ţinutele tale, indiferent de vârsta sau silueta ta.
Author
Maxine Over 50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *