Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă

Nu ştiu dacă vi se întâmplă şi vouă, dar mie planificarea vacanţelor îmi place aproape tot aşa de mult ca şi vacanţa în sine.

Căutând locuri de cazare, cercetând care sunt obiectivele care merită vizitate, privind imagini din acele locuri se instalează un foarte plăcut sentiment de anticipare a vacanţei, un fel de visare cu ochii deschişi pe care o savurez de fiecare dată.

La fel se întâmplă şi când mă gândesc cum mă voi îmbrăca în vacanţă.

Mă văd cu ochii minţii plimbându-mă pe plajă la asfinţit purtând o rochie vaporoasă, sau admirând casele colorate de pe vreo străduţă îmbrăcată în pantaloni largi de in, sau stând la o masă într-un bistrou purtând un tricou cu dungi şi balerini.

… şi ajungem la bagaje

Cu făcutul bagajelor, însă, povestea se schimbă. Pentru că, evident, este imposibil ca toate ţinutele minunate din capul meu să încapă într-un bagaj de dimensiuni rezonabile.

Aşa că atunci când trec de la visare la realitatea crudă a spaţiului limitat din valiză, trebuie să fac selecţii drastice şi să recompun ţinutele folosind un număr limitat de piese.

De exemplu una şi aceeaşi rochie va trebui să fie purtată în contexte diferite: poate la la plimbare sau pe plajă sau seara, la un restaurant, sau la o petrecere.

O rochie lungă de in, ca cea pe care o port eu, este candidata perfectă pentru a crea o ţinută estival elegantă, pe care o poţi purta la o ocazie specială în vacanţă.

Este o rochie de la Bonprix, de a cărei croială m-am îndrăgostit încă de anul trecut când mi-am cumpărat versiunea cu dungi şi cea de culoare galbenă.

Anul acesta a apărut această nouă culoare, un ruginiu superb şi, evident, n-am rezistat tentaţiei. 🙂

Ca la orice nouă achiziţie m-am gândit cum aş putea s-o port în moduri cât mai variate, iar câteva dintre ţinute le veţi vedea aici în zilele următoare.

Accesoriile creează ţinuta

Nota de eleganţă a ţinutei de azi este dată de accesorii.

Prima piesă care atrage atenţia este, desigur, eşarfa, al cărei imprimeu contrastează şi comunică în acelaşi timp, cu cromatica rochiei.

Îmi place foarte mult să port eşarfe la rochiile de vară fără mâneci, nu numai pentru că oferă un aer rafinat ţinutei ci şi pentru că fac o treabă excelentă în a masca braţele plinuţe sau lipsite de fermitate.

Am încălţat nişte sandale cu toc ortopedic şi o singură baretă în faţă, cealaltă fiind pe gleznă unde este acoperită de rochie. În acest fel piciorul pare mai alungit şi mai fin.

Ca să-mi marchez talia am dorit o curea aurie, dar am constatat că nu am una (de remediat! 🙂 ) aşa că am improvizat. Mai exact, am scos lanţul de purtat pe umăr de la o poşetă şi l-am transformat în curea. A mers de minune. 🙂

Am completat ţinuta cu o poşetă aurie, un colier cu zale la baza gâtului şi ochelari de soare.

Am obţinut astfel, cu minimum de mijloace, o ţinută perfectă pentru o cină la un restaurant pe malul mării sau o petrecere lângă piscina hotelului.

Rochia este încă disponibilă la Bonprix dar dacă îţi place, ar trebui să te grăbeşti pentru că se epuizează rapid. O poţi găsi aici.

Celelalte accesorii sunt vechi, din garderoba mea, dar am căutat pentru tine produse asemănătoare. Aşa că dacă îţi doreşti o ţinută ca a mea iată ce îţi recomand.

  • O eşarfă cu imprieu asortat culorilor rochiei poţi găsi la Melimelo aici, aici sau aici.
    Sfatul meu este să arunci o privire la toate eşarfele deoarece zilele astea sunt reduse masiv, cu 70%, şi merită să-ţi cumperi mai multe.
  • Colierul îl găseşti la Melimelo
  • O poşetă plic aurie găseşti la ePantofi
  • Sandale asemănătoare la CCC aici, aici sau aici.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum mi-am schimbat părerea despre in

Rochia de vară perfectă

Cum să te îmbraci cu stil vara

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă
Article Name
Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă
Description
O ţinută cu rochie lungă de in, eşarfă şi accesorii aurii.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *