Culotte şi animal print

Ni s-a spus, ani de-a rândul că noi, plinuţele, ar trebui să purtăm pantaloni lungi şi pantofi cu toc, care să alungească silueta şi s-o facă să pară mai suplă. Nimic rău cu această recomandare, e cât se poate de adevărat că acest tip de ţinută e avantajoasă pentru plinuţe.

Dar iată că a apărut acest trend al pantalonilor culotte, largi şi scurţi până deasupra gleznelor. L-am privit cu suspiciune la început: “Cine ar putea să poarte aşa ceva şi să-i vină bine, în afara femeilor înalte şi slabe?”

Totuşi, pe măsură ce a trecut timpul şi am văzut tot mai multe ţinute cu pantaloni culotte pe Instagram sau Pinterest, gusturile mele s-au modificat.

Am observat că poţi construi ţinute cu stil alăturând chiar piese altădată nerecomandate, de exemplu cămăşi largi şi pantaloni culotte.

Am început să prefer fluiditatea şi lejeritatea acestor piese, în faţa croielilor cambrate care adesea îmi stânjenesc mişcările. Mai ales în zilele fierbinţi de vară, prefer indiscutabil haine care să se mişte libere pe lângă corp şi fluture în bătaia vântului.

Ţinuta de azi

Ţinuta de azi este o ilustrare a felului cum poţi purta pantaloni culotte cu o cămaşă oversized.

Pentru a evita ca asocierea celor două piese largi să fie dezavantajoasă pentru silueta mea, am folosit câteva trucuri stilistice.

Lungimea pantalonilor

La pantalonii culotte, poate mai mult decât la oricare alt model, lungimea este deosebit de importantă.

Cea mai avantajoasă lungime este până la 5-6 cm deasupra gleznei, aşa încăt cea mai subţire parte a piciorului să fie expusă.

Cea mai dezavantajoasă lungime este până la jumătatea gambei, acolo unde este cea mai groasă parte a piciorului. Pantalonii cu această lungime lăţesc vizual picioarele şi scurtează silueta.

Pantofii nude

Este cunoscut faptul că pantofii nude, de culoarea pielii, alungesc picioarele şi te fac să pari mai înaltă.

Eu am purtat nişte pantofi ortopedici bej dar la fel de bine ar fi mers nişte sandale cu platformă sau nişte saboţi cu toc gros.

Asortarea ton pe ton între pantaloni şi cămaşă

Dacă ambele piese sunt din aceeaşi zonă cromatică, ansamblul este mai fluid din punct de vedere vizual, iar privirea se plimbă de sus până jos, fără a fi întreruptă de linia separatoare dintre pantaloni şi cămaşă.

Aplicând aceste idei, am asortat pantalonii culotte negri, lungi până deasupra gleznelor, cu o cămaşă cu animal print în negru şi bej.

Ţinuta se poate purta cu cămaşa liberă, dar şi cu o curea subţire care aduce mai multă structură şi marchează talia.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

  • Pantaloni culotte negri asemănători cu ai mei găseşti la Bonprix aici, aici, aici sau aici.
  • O cămaşă cu imprimeu animal pe fond negru poţi găsi la AboutYou aici sau aici sau la Factcool, aici.
  • Nişte saboţi bej cu platformă la CCC aici sau aici.
  • O geantă maro la CCC aici sau aici.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi pantalonii culotte

Cum să porţi pantaloni scurţi dacă eşti plinuţă

Cum să porţi cu stil animal print

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Culotte şi animal print
Article Name
Culotte şi animal print
Description
O ţinută cu pantaloni culotte negri şi cămaşă animal print.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *