Porţi culori deschise iarna?

Iarna nu e un sezon prea ofertant din punct de vedere stilistic. E frig, zilele sunt scurte şi mohorâte şi ai de-a face cu bălţi, stropi şi nenumărate posibilităţi de a-ţi murdări hainele.

De aceea multe dintre noi suntem tentate să renunţăm la eleganţă şi să purtăm ţinute practice şi comode. Jeanşi, hanorac, geacă şi ghete sau cizme impermeabile, de obicei în culori închise.

Tot din acest motiv unul din trendurile pe care le admir în pozele de pe Instagram sau Pinterest, şi anume acela de a purta “winter white”, adică alb sau culori deschise mi se pare inaplicabil la noi.

Încearcă un sacou deschis la culoare

Totuşi, ideea de a purta toată iarna numai culori închise mi se pare puţin cam deprimantă, aşa că iată o soluţie. Dacă nu e practic să porţi pantaloni, fuste sau încălţări deschise la culoare, ce-ar fi să încerci un sacou?

Aşa cum poate ai observat, eu iubesc sacourile şi am mai multe în garderobă, de diverse culori. Cred că sacoul poate fi purtat nu numai în ţinutele office ci cu orice ocazie şi că elevează instantaneu o ţinută casual, de toată ziua.

Ţinuta de azi are drept personaj principal un sacou crem de stofă pe care l-am cumpărat acum câteva luni de la H&M. Acest model nu mai e disponibil dar am găsit câteva altele ale căror linkuri ţi le las mai jos.

Am purtat sacoul cu pantaloni maro roşcat, un pulover maro cu guler rulat şi botine maro închis, formând astfel o columnă de culoare. Este un truc stilistic care nu dă greş, o combinaţie întotdeauna elegantă şi care subţiază vizual silueta.

La final am adăugat o geantă cu desen croc şi un colier auriu, care răspunde discret nasturaşilor aurii de la manşetele puloverului.

Ţinuta mea se opreşte aici, dar desigur, te întrebi ce ai putea purta pe deasupra. Evident, fiind o ţinută smart-casual, nu ar fi potrivită o geacă cu puf şi în nici un caz, o jachetă care să fie mai scurtă decât sacoul.

Singura soluţie elegantă este un palton, fie el negru, camel sau în carouri pe nuanţe de maro.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Sacou  aici, aici, sau aici
Pantaloni  aici
Pulover  aici sau aici
Botine  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

De ce să-ţi cumperi un palton clasic de stofă

Cum să porţi sacoul dacă eşti plinuţă

Culori calde şi culori reci

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Porţi culori deschise iarna?
Article Name
Porţi culori deschise iarna?
Description
Şi iarna poţi purta culori deschise. O ţinută cu un sacou crem, pantaloni ţi pulover maro.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *