Cum să porţi pantaloni culotte la birou

Mărturiesc că am o slăbiciune pentru pantalonii culotte. După ce multă vreme i-am evitat considerându-i dezavantajoşi pentru femeile plinuţe, mi-am cumpărat nişte pantaloni culotte în carouri, apoi unii negri şi treptat au ajuns să-mi placă foarte mult.

Ce-i drept, siluetele subţiri arată mai bine în acest tip de pantaloni dar asta nu înseamnă că dacă eşti plinuţă nu poţi compune ţinute interesante.

Dacă şi ţie îţi plac pantalonii culotte şi vrei să-i porţi la birou, iată câteva sugestii stilistice.

Alege lungimea cea mai avantajoasă

Pantalonii culotte pot avea diverse lungimi, de la nivelul gleznei până la jumătatea gambei sau chiar mai scurţi, sub genunchi.

Lungimea cea mai puţin avantajoasă este până la jumătatea gambei, deoarece acolo pulpa piciorului este cea mai groasă iar marginea pantalonilor plasată la acel nivel face ca piciorul să pară mai gros.

Pe de altă parte, cea mai avantajoasă lungime este cea până deasupra articulaţiei gleznei, care face ca glezna să pară fină şi elegantă.

Optează pentru o culoare uni

Dacă vara, în timpul liber sau în vacanţă, sunt potriviţi pantalonii culotte înfloraţi, toamna la birou lucrurile nu mai stau aşa.

Chiar dacă nu eşti într-o companie cu un cod vestimentar strict, e bine să alegi nişte pantaloni într-o culoare uni neutră: bleumarin, negru, gri-antracit, maro închis. Dacă alegi un imprimeu, e recomandat să fie unul discret, nişte dunguliţe fine sau carouri nu foarte pronunţate.

Poartă sacou

Elevează-ţi ţinuta purtând un sacou asortat, iar pe dedesubt o bluză sau o cămaşă dintr-un material fin şi elegant.

Încalţă nişte pantofi cu toc

Dacă în timpul liber poţi purta pantaloni culotte cu tenişi sau balerini, la birou îţi recomand să încalţi nişte pantofi cu toc mediu, care te fac să pari mai înaltă şi dau o notă elegantă ţinutei.

Ţinuta de azi

Ţinuta de azi este o ilustrare a felului cum poţi purta pantalonii culotte într-o ţinută office, sobră şi elegantă.

Am purtat nişte pantaloni bleumarin lungi până deasupra gleznei, cu o bluză lila cu decolteu în V, iar pe deasupra un sacou cu textură catifelată, albastru închis.

Am încălţat nişte pantofi de piele întoarsă bleu cu toc gros, care contrastează plăcut cu paleta închisă a ţinutei, şi am ales drept accesoriu un şirag lung de perle lila.

Am obţinut, astfel, o ţinută comodă şi elegantă, care poate fi purtată chiar şi într-un context mai conservator din punctul de vedere al vestimentaţei.

Dacă te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să compui o ţinută office, cu bluză şi pantaloni negri

Sunt pantalonii culotte o opţiune pentru plinuţe?

Cum să porţi pantalonii culotte

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi pantaloni culotte la birou
Article Name
Cum să porţi pantaloni culotte la birou
Description
O ţinută de birou cu pantaloni culotte bleumarin şi sacou albastru.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *