5 reguli de aur pentru o ţinută de invidiat

Probabil că şi tu, la fel ca milioane de alte femei, eşti nemulţumită de corpul tău. Ţi se pare că ai prea multe kilograme în plus, că nu ai glezne fine, talia subţire şi picioare lungi. Sau orice altceva. Lista defectelor pe care suntem în stare să ni le descoperim când ne privim în oglinda e nesfârşită.

Şi-atunci, fireşte că te întrebi cum să te îmbraci ca să arăţi bine şi să ascunzi aceste defecte, reale sau imaginare.

Am descoperit, ce-i drept, după un lung şir de încercări şi erori, că nu-i aşa de greu să-ţi compui o ţinută frumoasă şi care să te pună în valoare.

Trebuie doar să urmezi câteva reguli, mai degrabă evidente, dar pe care adesea le pierdem din vedere în stresul şi agitaţia fiecărei zile.

1.Păstrează proporţiile

Dacă plecăm de la ideea că silueta clepsidră este cea ideală, trebuie să încercăm să ne proporţionăm ţinuta aşa încât să se apropie cât mai mult de această formă.

De exemplu, dacă ai o siluetă pară, cu şolduri late, umeri mai înguşti şi bust nu foarte mare, încerci să adaugi volum în zona umerilor şi a bustului: porţi sacouri cu umeri marcaţi, bluze cu jabou sau decoltate pe umeri.

În partea de jos alegi fuste minimaliste, care să urmeze îndeaproape liniile corpului sau pantaloni cu croială creion.

Pe de altă parte, dacă ai umerii laţi şi bust proeminent (eşti silueta capşună, deci), n-o să porţi mâneci bufante sau bluze cu volane pe piept şi fuste cambrate pe şolduri pentru că s-ar crea o disproporţie majoră între partea de sus şi cea de jos a corpului tău.

Ce porţi în cazul ăsta? Fuste cu talia bine marcata şi cu volum, încreţite din talie sau cloş, cămăşi puţin cambrate, decolteuri în V care alungesc bustul, aşa încât partea de jos a corpului să se proporţioneze cu cea superioară.

Stabileşte-ţi forma corpului, îmbracă-te în funcţie de ea, şi ţine mereu minte să păstrezi proporţiile ţinutei tale.

2. Poartă măsura potrivită

Să te îmbraci cu haine pe măsura ta, care-ţi vin bine, pare un sfat de bun simţ. Şi totuşi sunt uimitor de multe femei care poartă haine nepotrivite ca marime: fie prea strâmte, fie prea largi.

Dacă te-ai îndrăgostit de o rochie cu o măsura mai mică decat porţi şi ai cumpărat-o, n-ai ce face, trebuie să ai rabdare şi să slăbeşti. Pentru că dacă o porţi acum, o să-ţi scoată în evidenţă toate defectele şi-o să te simţi total inconfortabil.

Pe de altă parte, să zicem că ai slăbit 5 kg. Wow, bravo ţie! 🙂 Dar în cazul ăsta, nu continua să porţi aceeaşi pereche de pantaloni sau aceeaşi fustă care îţi veneau bine când erai mai plinuţă.

Hainele prea largi te fac să pari neglijentă şi neîngrijită, chiar dacă sunt de cea mai bună calitate. Mai ales dacă ai trecut de 50 de ani, evită neapărat hainele mai mari decât măsura ta deoarece îţi dau un aer ponosit şi sărăcăcios.

3. Îmbracă-te potrivit vârstei tale

Aceasta este o regulă care se aplică mai degrabă femeilor trecute de 35 de ani, pentru că tinere care să se îmbrace ca bunica sunt mai puţine.

Pe de altă parte, femei care se apropie sau au trecut de 50 de ani şi se îmbracă precum fetele de 20 sunt destule, şi chiar sunt celebre.

Oricât de slabă şi tonifiată ai fi, cănd treci de o anumită vârstă chipul tău îşi pierde acea prospeţime a tinereţii iar a te îmbrăca în ţinute vădit nepotrivite cu vârsta ta este inelegant şi uşor ridicol.

Dacă ai trecut de 35 de ani şi încă mai porţi pantaloni scurţi prea scurţi, fuste mini foarte mulate sau bocanci, ciorapi plasă şi machiaj gotic, ar trebui să-ţi reconsideri puţin alegerile vestimentare.

În engleză asta se numeşte „a mutton dressed as a lamb” şi deşi ai impresia că aşa arăţi mai tânără, efectul este contrar. Poţi cel mult să stârneşti zâmbete compătimitoare.

Fireşte, asta nu înseamnă că dacă ai trecut de 40 de ani ar trebui să te îmbraci în haine fără formă şi culori terne. Poţi să porţi la orice vârstă blugi, geacă de piele, rochii înflorate sau accesorii spectaculoase.

Doar că, odată cu vârsta, stilul tău ar trebui să se rafineze şi să devină mai elegant, chiar dacă rămâne în continuare trendy şi cool.

4. Nu uita accesoriile

Imaginează-ţi doua femei atrăgătoare de aceeaşi vârstă, cu siluete asemănătoare, îmbrăcate amândouă în blugi şi tricou alb.

Una trece pe stradă neobservată, dupa cealaltă întorci capul admirativ. De ce?

Pentru că are o eşarfă în culori vibrante purtată lejer pe umeri. Sau un colier cu un design neobişnuit. Sau poate o poşeta roşie şi nişte pantofi cu vârf ascuţit.

Accesoriile reprezintă cheia stilului personal. Nu are importanţă cât de simplă este ţinuta pe care o porţi, cu accesoriile potrivite o poţi transforma într-una memorabila.

Aşa că renunţă la veşnica ta geantă neagră, care se potriveşte la orice. Nu-ţi mai cumpăra doar pantofi negri sau maro şi nu te mulţumi cu lanţişorul invizibil de aur de la gât.

Fă-ţi o colecţie de eşarfe multicolore. Cumpără-ţi câteva coliere cu pandantiv, nişte brăţări colorate şi doua-trei perechi de cercei spectaculoşi.

Învaţă să porţi accesorii şi vei vedea cum orice ţinută, oricât de banală, va trezi priviri admirative.

5. Fii încrezatoare

Da, această ultimă regulă se referă la atitudine şi nu la garderobă, dar este, până la urmă, cea mai importantă.

Felul în care te priveşti tu, pe tine însăţi, iese la iveala şi îşi pune amprenta asupra ţinutei tale.

Dacă ai incredere în alegerile tale, dacă îţi place cum arăţi, dacă ieşi pe uşă încrezătoare şi sigură pe tine, ţinuta pe care o porţi nu poate fi decât câştigătoare.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să-ţi creezi ţinute pline de stil, în care să arăţi şi să te simţi grozav.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti nenumărate modele de haine, pantofi şi accesorii, potrivite pentru orice siluetă, din care îţi poţi construi o garderobă minunată.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
5 reguli de aur pentru o ţinută de invidiat
Article Name
5 reguli de aur pentru o ţinută de invidiat
Description
Păstrează proporţiile, poartă măsura potrivită, îmbracă-te potrivit vârstei, nu uita de accesorii, fii încrezătoare.
Author
Maxine Over 50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *