Poza-i moft, s-o vezi natur!

Cunoaşteţi replica?

Este dintr-una din savuroasele schiţe ale lui Caragiale, CFR se numeşte. Un domn între două vârste arată amicilor de pahar poza superbei sale soţii plecate cu trenul, la cupeu de serviciu, împreună cu “şeful”… care se dovedeşte a fi fratele doamnei. 🙂

Arătându-le poza, soţul rosteşte foarte mândru: “Aş! poza e moft! s-o vezi în natură, dom’le...”.

Uşor prescurtată, replica a intrat în limbajul uzual al familiei noastre, semnificând o situaţie în care obiectul real îţi depăşeşte aşteptările pe care le aveai când i-ai văzut poza.

Este exact senzaţia pe care am avut-o îmbrăcând această minunată rochie de la Bonprix.

Mi se întâmplă foarte rar să scriu despre o piesă vestimentară anume, pentru că articolele mele sunt despre stil, nu despre produse.

Dar această rochie a fost o reală (şi foarte plăcută) surpriză, aşa că m-am gândit că merită să v-o semnalez.

Rochia

Mai întâi materialul – este o pânză densă 100% bumbac, cu ţinută, care cade foarte frumos. Are croială empire, adică este tăiată sub bust şi are un şiret cu care poţi ajusta lărgimea exact cât îţi este confortabil. Fusta este foarte amplă, cu două volane mari şi lungă până la glezne, la înălţimea mea de 1,70 m.

Dar cel mai mult mi-au plăcut mânecile şi decolteul. Mânecile sunt bufante, cu elastic la manşete şi pot fi purtate ridicate până la cot, iar decolteul este în V şi în faţa şi în spate.

Mânecile şi decolteul oferă rochiei o alură foarte elegantă şi o notă retro, victoriană, care m-a cucerit definitv.

Mărimea

Este cunoscut faptul că mărimile la Bonprix sunt cu un număr mai mari decât cele pe care le porţi în mod curent.

În mărimi româneşti eu port 50, dar de la Bonprix îmi cumpăr de obicei rochii 48. Dar având în vedere croiala foarte amplă, de data aceasta mi-am comandat 46 şi s-a dovedit mărimea perfectă.

Cum am accesorizat-o

Deoarece imprimeul este în tonuri de maro, mi s-a părut că are nevoie de contrast aşa că am purtat un colier negru, cercei negru cu maro şi o geantă neagră.

Având fusta aşa de amplă, nişte sandale fine, cu toc subţire, ar fi dezechilibrat ţinuta aşa că am ales nişte sandale cu platformă şi toc gros, bej deschis.

Din cauza decolteului în V rochia are tendinţa să alunece de pe umeri, dar acest lucru se rezolvă uşor, legând cele două găici de susţinere pe umeraş de bretelele sutienului.

Îţi recomand rochia…

Dacă eşti înaltă şi ai o structură osoasă mai masivă cu umeri laţi şi bust proeminent.

Am auzit de curând o expresie (care sună mai bine în engleză): „Când te îmbraci, fie tu porţi rochia, fie rochia te poartă pe tine.

Aceasta este o rochie cu personalitate, lungă şi voluminoasă, aşa că dacă eşti firavă şi mignonă, vei fi copleşită şi te vei pierde în abundenţa de material. Sau altfel spus, rochia te va purta pe tine.

Pe de altă parte, dacă ai peste 1,65 m şi eşti o femeie cu forme, este un model care o să-ţi vină foarte bine şi îţi va da un aer elegant şi majestuos.

Rochia o găseşti la Bonprix în două variante de print: cu flori albastre şi cu imprimeu maro (ca a mea).

Nişte sandale cu platformă şi toc gros asemănătoare cu sandalele mele găseşti la Born2Be şi tot aici, o poşetă neagră care să completeze ţinuta.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Veşnic clasicul negru şi Rochia minune

Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite

Cel mai simplu mod de a asorta o rochie cu imprimeu

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Poza-i moft, s-o vezi natur
Article Name
Poza-i moft, s-o vezi natur
Description
O ţinută cu o rochie înflorată de la Bonprix.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *