Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite

Una dintre ideile moderne de organizare a garderobei este să o împarţi în blocuri, de exemplu hainele de birou, hainele casual, hainele de ocazie.

Într-un sens această idee este corectă, deoarece orice modalitate de organizare este mai bună decât niciuna. În plus, un dulap în care toate sacourile sunt laolaltă sau toţi blugii sunt în aceeaşi zonă face ca găsirea hainelor şi alcătuirea ţinutelor să fie mult mai simple.

Pe de altă parte, însă, acest tip de organizare predispune la monotonie stilistică, deoarece vei fi tentată ca odată ce ai inclus o piesă într-o anumită categorie să o foloseşti doar în ţinute de acel tip.

Dacă, de exemplu, ai hotărât că o fustă creion neagră este o piesă office, o vei combina mereu cu cămaşă, sacou şi pantofi cu toc şi n-o să observi că arată interesant cu tenişi, un tricou cu dungi şi o geacă de blugi.

Iată de ce este bine să-ţi exersezi creativitatea stilistică mixând piese din categorii şi stiluri diferite. Vei obţine astfel o mulţime de ţinute proaspete şi originale şi vei constata că nevoia de a-ţi cumpăra permanent haine noi scade considerabil.

Articolul de azi ilustrează tocmai modul cum aceeaşi piesă vestimentară – o rochie din jerse înflorată – poate fi purtată în stiluri diferite.

Elegant

Pentru a da o notă elegantă, am purtat peste rochie un blazer fuchsia, am încălţat pantofi cu toc roz-nude şi am adăugat un colier roz.

Casual

Aceeaşi rochie poate fi piesa de bază a unei ţinute casual, purtată cu o geacă denim, balerini şi o geantă de umăr bordo.

Rock

O ţinută în care am folosit două elemente specifice stilului rock, o geacă moto de piele şi ghete negre cu aspect masiv. Am completat ţinuta cu un fular fuchsia şi aceeaşi geantă de umăr bordo.

Fiecare dintre cele trei ţinute are aceeaşi piesă principală, dar alegerea jachetei, a pantofilor şi a accesoriilor schimbă total aspectul general.

Îţi recomand cu căldură să faci şi tu acest exerciţiu de stil şi să încerci să alcătuieşti ţinute diferite având aceeaşi piesă de bază.

Dacă ţinutele mele te-au inspirat, iată unde găseşti piese similare:

Rochie  aici
Blazer  aici
Geacă denim  aici
Geacă de piele  aici
Geantă  aici
Pantofi  aici
Balerini  aici
Ghete  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Smart casual în fuchsia

Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta

Cum să construieşti o ţinută office colorată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite
Article Name
Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite
Description
O rochie de jerse înflorată purtată în trei stiluri diferite.
Author
MaxineOver50