În spatele scenei şi o ţinută în culori vii cu pisoi

Nu v-am împărtăşit niciodată cum se desfăşoară sesiunile foto în care îmi fotografiez ţinutele. Fără să fie ceva complicat, procesul este, însă, destul de laborios.

Iată cum se petrec lucrurile behind the scene.

În spatele scenei

Mai întâi îmi stabilesc subiectele articolelor pe care vreau să le scriu: despre anumite combinaţii de culori, sfaturi de stil, trenduri care merită atenţie, etc.

Apoi concep ţinutele care ilustrează subiectele respective: selectez piesele din dulap, adaug pantofii, genţile şi accesoriile care se potrivesc ţinutei.

Următorul pas este proba în faţa oglinzii, unde adesea am surpiza să constat că o ţinută care mi se părea potrivită pe umeraş nu mai arată aşa de bine îmbrăcată. Fac, deci, corecţiile şi ajustările necesare.

Odată stabilite ţinutele în detaliu, le aranjez pe umeraşe pe stender şi pregătesc spaţiul pentru fotografii. În ultima vreme fotografiez ţinutele în camera destinată dressingului, pentru că am lumina din faţa şi spaţiu suficient.

Fotografiez ţinutele – de obicei pregătesc cel puţin 5-6 pentru o sesiune foto – făcând aproximativ 20-30 de poze pentru fiecare.

Urmează etapa în care descarc imaginile de pe telefon în calculatorul meu, selectez 8-10 poze şi le dimensionez la proporţiile potrivite pentru articol.

În fine, ultimul pas este scrierea articolului pe blog şi inserarea pozelor selectate în text.

Ajutorul meu de nădejde

În tot acest proces am un ajutor de nădejde în persoana domnului pisoi Jimmy. (V-am povestit cum a ajuns el în familia noastră înainte de Crăciunul din 2022.)

De fapt acum nu-i mai spune nimeni Jimmy, a devenit mai întâi Gimilică, apoi Pompilică, nume la care răspunde ori de câte ori vrea. 🙂

De obicei, atunci când fac poze mă supravegheză de la înălţime, cocoţat pe dulap, vârât în vreo cutie sau cuibărit în fotoliu, unde adoarme după câteva minute.

Dar sunt şi zile când are chef de joacă şi se plimbă prin cadru fără nici o jenă, sau miorlăie jalnic şi insistent să mă joc cu el.

Poate că ţinuta foarte colorată pe care v-o prezint azi i-a trezit interesul, cert este că a ţinut morţiş să fie prezent şi el în poze şi n-am putut să-l refuz. 🙂

Ţinuta de azi

Fiindcă e început de primăvară am lăsat deoparte culorile neutre şi am ales o combinaţie spectaculoasă de culori vii, pline de energie.

Am purtat pantaloni fuchsia, o bluză galben citron şi un sacou verde lime, cu o geantă fuchsia şi pantofi casual albi.

Tehnica se numeşte color-blocking – adică asocierea a două sau mai multe culori uni puternice, într-un ansamblu percutant vizual.

Ţinuta e uşor incompletă, i-ar fi prins bine un colier argintiu lung şi nişte cercei, dar apariţia lui Pompilică m-a perturbat şi am uitat să le adaug. 🙂

Dacă nu-ţi e teamă de culorile vii şi îţi doreşti piese asemănătoare celor pe care le port eu, iată ce îţi recomand.

  • Pantalonii sunt de la magazinul meu favorit în materie de pantaloni şi blugi, mă refer evient la Bonprix. Îi găseşti aici.
  • Bluza e tot de la Bonprix, o găseşti aici.
  • Un sacou verde lime la AboutYou aici, aici, aici sau aici.
  • Pantofi casual albi la Zappatos.
  • Şi o geantă fuchsia tot la Zappatos.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce este color-blocking şi cum îl poţi purta

Cu ce asortezi fuchsia

În trend – verde lime

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
În spatele scenei şi o ţinută în culori vii cu pisoi
Article Name
În spatele scenei şi o ţinută în culori vii cu pisoi
Description
O ţinută cu pantaloni fuchsia şi sacou verde lime, povestea din spatele scenei şi pisoiul Pompilică.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *