Cum transformi o rochie de toamnă într-una de primăvară

Ei, da, a venit, în sfârşit primăvara! 🙂

E încă destul de frig dar e momentul, totuşi, să renunţăm la hainele groase şi să ne pregătim să scoatem la plimbare frumoasele noastre rochii care ne-au aşteptat cuminţi în dulap toată iarna.

Primăvara asta vine cu o abundenţă extraordinară de culori şi asocieri cromatice: lila, verde, fuchsia, galben, portocaliu, roşu, albastru cobalt şi turcoaz.

Dacă în alţi ani paleta a fost deschisă şi pastelată, în acord cu lumina fluidă a primăverii, anul acesta au intrat în scenă contrastele şi culorile puternice.

De ce să nu recunosc, această tendinţă mă bucură, căci, deşi îmi plac pastelurile, nu mi se potrivesc. Culorile pastelate, deschise şi fără contrast mă fac să par palidă şi lipsită de vitalitate.

(Dacă vrei să afli mai multe despre tipologia ta cromatică ţi-o recomand cu căldură pe Irina de la capsulacustil.ro.)

Aşa încât am profitat de trendul culorilor puternice şi am readus în prim-plan o rochie cu cromatică de toamnă, cu imprimeu animal negru pe fond roşu închis.

Este o rochie din vîscoză, subţire şi cu croială lejeră, foarte potrivită, ca textură, pentru o zi caldă de primăvară. Dar culorile închise şi pline ale rochiei o duc mai degrabă în zona autumnală decât în cea primăvăratică.

Soluţia? Accesoriile, fireşte!

Aşa cum am mai scris aici de multe ori, accesoriile pot schimba imediat aspectul unei ţinute, de la casual la elegant, sau, ca acum, de la toamnă la primăvară.

Pentru a transforma această rochie cu cromatică autumnală într-o ţinută de primăvară am ales un colier şi o braţară galbene, pantofi cu toc ortopedic galbeni şi o geantă din fibre împletite, bej şi bordo.

Am obţinut o ţinută uşoară şi lejeră, perfectă pentru o plimbare pe străzile cu magnolii ale oraşului.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde găseşti.

La BonprixRochie
La ShopikaGeantă
La Born2Be  – Pantofi
La MeliMeloColier

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi aceeaşi rochie în două anotimpuri

Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite

Reţeta unei ţinute de iarnă cu rochie

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum transformi o rochie de toamnă într-una de primăvară
Article Name
Cum transformi o rochie de toamnă într-una de primăvară
Description
O ţinută cu o rochie roşu închis, purtată cu accesorii galbene.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *