5 ţinute de birou pe care le poţi crea în cel mult 5 minute

Dacă nu eşti o tipă organizată care îşi gândeşte ţinutele în avans şi îşi alege cu grijă hainele şi accesoriile de cu seară, probabil ai stat de multe ori dimineaţa în faţa dulapului,  întrebându-te cu ce te îmbraci azi.

În cazul când în compania unde lucrezi nu ai un cod vestimentar foarte strict (costum închis la culoare şi cămaşă albă sau bleu, de exemplu), atunci gama de posibilităţi e destul de largă şi te poţi afla în „l’embarras de choix” (greutatea de a alege).

Iată 5 ţinute de birou pe care le poţi alcătui în mai puţin de 5 minute fiecare, practice şi elegante.

1. Pantaloni/fustă midi + cămaşă albă (+ sacou/cardigan/eşarfă)

O cămaşă albă purtată cu pantaloni office sau fustă midi formează o ţinută elegantă, pe care o poţi alcătui rapid într-o dimineaţă când eşti în criză de timp.

Adaugă un sacou uni sau în carouri, o geantă într-o culoare neutră şi pantofi comozi şi eşti gata de plecare. Poţi înlocui sacoul cu un cardigan sau o eşarfă obţinând astfel două ţinute pe care le poţi purta în zile diferite.

Pantalonii pot fi drepţi, cu dungă, pantaloni creion sau chiar blugi clasici, închişi la culoare.

2. Pantaloni/fustă midi + bluză în aceeaşi gamă de culori (+ sacou/cardigan/eşarfă)

O altă variantă uşor de alcătuit este asocierea dintre un pantalon sau o fustă midi şi o bluză de aceeaşi culoare. Poţi alege combinaţii de gri închis şi gri perle, mov, bleumarin, maro sau negru.

Sacoul poate fi în aceeaşi gamă de culori sau, dacă nu doreşti o ţinută monocromă, poţi alege un sacou sau cardigan într-o culoare contrastantă.

3. Fustă midi/pantaloni + cămaşă colorată (+ sacou/cardigan/eşarfă)

În locul unei cămăşi albe poţi purta una de culoare pastel sau una cu imprimeu. Dungile sunt un imprimeu potrivit pentru birou dar poţi să alegi şi unul mai trendy, cum e imprimeul şarpe.

Totuşi, evită imprimeurile cu flori mari şi prea multe culori, care sunt mai potrivite pentru timpul liber sau vacanţă.

4. Fusta midi/pantaloni + maleta (+ sacou/cardigan/eşarfă)

În locul cămăşii, mai ales în zilele reci, poţi purta o maletă sau un pulover subţire, la baza gâtului, la care asortezi un colier sau o eşarfă şi ţinuta-i gata.

5. Rochie office  (+ sacou/cardigan/eşarfă)

Este cea mai rapidă soluţie, o rochie cu o croială sobră şi un sacou negru, bleumarin sau într-una din culorile imprimeului.

Pentru a putea să-ţi alcătuieşti rapind ţinuta de birou îţi recomand să-ţi grupezi hainele office (pantaloni, fuste, camaşi, sacouri, rochii) într-o zonă distinctă a dulapului tău, unde să le poţi vedea şi accesa cu uşurinţă.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te inspire în alcătuirea unor ţinute de birou elegante şi pline de stil.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti nenumărate modele de cămăşi, pantaloni office şi fuste midi, sacouri şi rochii de birou, din care le poţi alege pe cele potrivite ţie. Vino să vezi!

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *