Cum să cumperi de la Bonprix… şi de ce

Dacă mă urmăriţi de ceva vreme, probabil ştiţi că eu îmi cumpăr haine, pantofi şi accesorii numai online. Motivele sunt numeroase, pe lângă comoditate şi economia de timp, am scris aici despre asta.

Ei bine, dintre toate magazinele online de la care am cumpărat de-a lungul timpului (şi vă pot spune că sunt multe, nu glumă! 🙂 ), preferatul meu nedisputat este Bonprix.ro.

De ce cumpăr de la Bonprix

Sunt clienta lor de vreo 7 ani şi în tot acest timp nu am avut niciodată surprize neplăcute. Comenzile sosesc relativ repede, cam într-o săptămână, produsele sunt bine ambalate, raportul calitate-preţ e foarte bun iar retururile funcţionează cum se cuvine.

Dar dincolo de aceste lucruri care, în defintiv, fac parte din normalitatea funcţionării unui magazin online civilizat, ceea ce îmi place la Bonprix este sortimentul de produse şi faptul că gama de mărimi include şi măsuri mari.

Pentru mine, care port 50 în mărimi româneşti, este un criteriu esenţial, deoarece magazinele (online sau fizice) care au produse mărimi mari sunt extrem de puţine. Iar cele la care găseşti mărimi peste 46 vând fie rochii (prea) elegante, fie haine neatractive, cu croieli demodate şi batrânicioase.

Dar fiindcă a venit vorba despre mărimi, cred că e util să vă povestesc cum aleg eu mărimea corectă la produsele pe care le cumpăr de la Bonprix.

Cum aleg mărimea corectă la Bonprix

Am primit multe întrebări privind modul cum îmi aleg mărimile la Bonprix, deoarece, într-adevăr, aceasta este singura chestiune oarecum problematică. Şi asta deoarece Bonprix este un brand cu origini germane iar tiparele sunt mai mari, conforme cu măsurile nemţeşti. Prin urmare, ca regulă generală, eu comand o mărime mai mică decât cea pe care o port la confecţiile româneşti.

Pentru că am să vă dau mai jos şi nişte exemple concrete, cred că e util să vă spun şi care sunt dimensiunile mele. Am 1,70 m înălţime, circumferinţa la bust 115 cm, la talie 98 cm iar la şold 125 cm (în zona cea mai lată, peste fund).

Mai întâi trebuie să precizez că mărimile la Bonprix sunt de două feluri:

  • mărimi duble, de genul 40/42, 44/46, 48/50, etc – care apar la tricotaje şi produsele din jerse (tricouri, pantaloni, fuste, rochii)
  • mărimi unice, de exemplu 40, 42, 44, etc – care apar la confecţii (sacouri, jachete, rochii, pantaloni)

Atunci când aleg mărimea unui produs eu mă ghidez după trei criterii esenţiale:  tipul produsului, croiala şi materialul.

Deoarece am o conformaţie de tip pară, cu bust mediu şi şolduri mai late, îmi comand la bluze o mărime mai mică decât la pantaloni.

Dacă produsul e dintr-un material de tip jerse, care conţine elastan, îmi comand de asemenea o mărime mai mică decât dacă e din stofă sau o ţesătură neextensibilă.

Iată câteva exemple concrete:

  • tricouri din bumbac cu elastan – 44/46 dacă vreau să vină cambrat, 48/50 dacă îl vreau lejer
  • cămăşi – 48 dacă le vreau cambrate, 50 lejere
  • rochii de jerse – 44/46 sau 48/50, în funcţie de croială
  • rochii din pânză de vîscoză, de in, bumbac sau stofă – 48
  • pulovere şi cardigane – 44/46
  • blugi cu elastan – 48 sau 50, în funcţie de croială
  • pantaloni – 50 indiferent de croială
  • sacouri, jachete, paltoane – 48

De asemenea, de mare folos în alegerea mărimii corecte îmi sunt recenziile în care clientele îşi exprimă părerea asupra diverselor caracteristici ale produselor.

Există, desigur, şi un tabel de mărimi, dar sfatul meu este să-l interpretaţi doar orientativ iar dacă dimensiunile voastre se încadrează la o anumită mărime, să vă comandaţi mărimea imediat inferioară.

Oricum, nici unul din aceste raţionamente nu este ceva specific pentru Bonprix – aplic exact aceleaşi reguli când cumpăr online, indiferent de magazinul de unde comand.

De asemenea, odată ce te-ai obişnuit cu mărimile şi ai căpătat ceva experienţă, vei constata că  devine din ce în ce mai simplu să alegi măsura corectă iar situaţiile în care produsul nu ţi-e potrivit ca mărime sunt din ce în ce mai rare.

Reduceri şi clubul Bonprix

Un alt motiv foarte bun pentru care Bonprix este magazinul meu preferat sunt reducerile.

Există trei tipuri de reduceri:

  • reducerile care se aplică unor produse – sunt campanii Sale permanente, unde poţi găsi produse interesante cu discounturi substanţiale
  • campaniile de reduceri pe comandă – cu procente care se situează între 10 şi 20%
  • calitatea de membru al clubului Bonprix – care îţi asigură o reducere permanentă de 10% la orice comandă

Spre deosebire de majoritatea magazinelor online, la Bonprix aceste reduceri se pot cumula.

Aşa se face că într-o perioadă promoţională de 15% pe comandă poţi cumpăra, să zicem, o rochie redusă cu 30% (dacă e în Sale), redusă apoi cu încă 15% şi apoi cu încă 10%, dacă eşti membră a clubului.

Acest sistem de reduceri este extrem de avantajos şi îţi permite să-ţi cumperi produse de foarte bună calitate la preţuri excelente.

Cum funcţionează returul

Deşi cel mai adesea am fost încântată de produsele Bonprix, nu înseamnă că nu am fost în situaţia de a returna produse. Am fost, desigur!

Chiar dacă nu frecvent, mi se întâmplă uneori să nu nimeresc mărimea potrivită, să nu mi se potrivească modelul sau să nu-mi placă materialul. În această situaţie, returnez produsul sau produsele care nu-mi plac.

Am observat că sunt multe femei care, chiar dacă produsele comandate nu sunt pe gustul lor,  preferă să nu returneze fie pentru că nu au încredere că îşi vor primi banii înapoi, fie pentru că returul pare complicat şi peste mână.

În ceea ce priveşte prima temere, ea este complet nefundamentată. Orice magazin serios, iar Bonprix nu face excepţie, va plăti cu siguranţă produsele returnate, conform condiţiilor sale de retur, în termenul legal de 14 zile.

Dacă, printr-o excepţie nu îţi primeşti banii în acest interval, tot ce ai de făcut este un telefon la biroul de relaţii cu clienţii şi problema se rezolvă imediat.

Cea de-a două problemă e mai interesantă şi se rezolvă prin schimbarea mindset-ului.

În comerţul online procesul de cumpărare nu se termină atunci când primeşti produsul, aşa cum ai crede, ci atunci când îl accepţi. La fel cum într-un magazin fizic nu cumperi toate produsele pe care le probezi, la o comandă online (poţi să) nu păstrezi toate produsele pe care le-ai comandat.

Ai posibilitatea de a le proba în tihnă, în faţa oglinzii de acasă, de la vedea cum se integrează în garderoba ta şi de a stabili dacă se potrivesc sau nu stilului şi siluetei tale. Dacă produsul te satisface din toate aceste puncte de vedere îl păstrezi, iar dacă nu, ai posibilitatea să-l returnezi şi să-ţi primeşti banii înapoi.

Este o greşeală să nu-ţi foloseşti acest drept, cu atât mai mult cu cât, în realitate, returnarea produselor nu e deloc complicată.

O observaţie, poate redundantă, dar totuşi: până în momentul când te-ai decis defintiv că păstrezi un produs nu îi scoate etichetele şi ai grijă la felul cum îl probezi pentru a nu-l păta de fard, ruj sau deodorant.

Împachetează produsul în acelaşi ambalaj, nu-l trimite mototolit sau aruncat în pungă, e o chestiune de minim respect. Refoloseşte, dacă nu-i prea mare, ambalajul exterior, e mai comod decât să cauţi unul nou.

Pentru a face lucrurile cât mai simple, eu folosesc pentru returnările la Bonprix platforma www.colete-online.ro.

Este foarte simplu de utilizat, completezi datele tale, adresa de retur de la Bonprix (pe care o găseşti pe site), dimensiunile coletului, alegi curierul cu care expediezi returul şi esti apoi direcţionată către pagina de plată cu cardul.

Costul expedierii este variabil, în funcţie de curier, dar în general e undeva sub 15 lei. A două zi curierul vine şi ridică coletul, iar peste 14 zile ai contravaloarea produsului returnat în cont.

Întregul proces îţi ocupă maxim 10 minute deci în nici un caz nu poate fi numit complicat.

Acestea sunt, dragi prietene, motivele pentru care Bonprix este magazinul meu preferat. Îţi recomand să încerci produsele lor, să profiţi de reduceri şi să nu eziţi să returnezi dacă nu eşti pe deplin mulţumită.

Sunt sigură că nu peste multă vreme Bonprix va deveni şi preferatul tău. 🙂

P.S. Toate ţinutele care ilustrează articolul sunt create cu produse de la Bonprix.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

10 motive ca să cumperi haine online după 50 de ani

Cum să cumperi haine online fără să te simţi (şi fără să fii) trasă pe sfoară

Ghid practic – Cum să-ţi cumperi pantaloni online

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să cumperi de la Bonprix... şi de ce
Article Name
Cum să cumperi de la Bonprix... şi de ce
Description
Motivele pentru care bonprix.ro este magazinul meu preferat.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *