5 ţinute de interior pe care le poţi copia cu uşurinţă

Adevărul e că pentru mine, lockdown-ul de pandemie nu a fost o schimbare chiar aşa de mare. Lucrez de acasă de mai bine de 15 ani, aşa că cea mai mare parte a timpului mi-o petrec în interior, în faţa computerului.

Ca un worker-from-home cu experienţă, mi-am creat de-a lungul timpului o serie de obiceiuri care mă transpun în cadrul mental pentru muncă şi îmi cresc eficienţa. Unul dintre acestea este îmbrăcatul de dimineaţă.

De fapt, nu doar îmbrăcatul ci întreaga rutină de dimineaţă, care include sculatul din pat imediat ce sună ceasul la 9, duş, toaletă, machiaj lejer, alegerea ţinutei pentru ziua respectivă şi îmbrăcatul. Plus, evident, făcut patul şi pus totul în ordine înainte de a mă apuca de lucru.

M-aş simţi complet inconfortabil să lucrez în dezordine la fel cum n-aş putea să fiu eficientă dacă aş sta toată ziua în pijama sau într-o ţinută neglijentă.

Nu sunt o fire sportivă aşa că nu mă îmbrac în haine sport, le prefer pe cele casual. Pentru ţinutele de interior optez cel mai adesea pentru pantaloni, fie colanţi, fie pantaloni lejeri din jerse. Combin colanţii cu tunici colorate sau cămăşi lungi, iar pantalonii de jerse cu tricouri sau bluze până în talie.

Îmi place ca ţinuta mea să fie lejeră şi comodă (fireşte!) dar suficient de pusă la punct ca să pot ieşi în public astfel îmbrăcată. Cu alte cuvinte, nu port prin casă haine pe care nu le-aş purta şi pe stradă.

Nu e deloc greu să-ţi compui o ţinută de interior comodă şi frumoasă, în care să te simţi feminină şi elegantă. Iată cum fac eu.

Colanţi sau pantaloni

Mai întâi mă hotarăsc asupra pantalonilor, unde am de ales între colanţi sau pantaloni de jerse. Nu prea port blugi în casă şi nici pantaloni din ţesături rigide.

Am mereu câteva perechi de colanţi negri (pe care îi prefer pentru că subţiază şi se pot combina cu orice) şi îmi reînnoiesc periodic stocul dacă cei vechi se scămoşează sau îşi pierd calităţile.

Eu îmi cumpăr de obicei de la Bonprix sau Roman Originals pentru că găsesc măsura mea, dar poţi găsi colanţi de calitate şi la AboutYou sau Answear.

Dacă preferi pantalonii lejeri de jerse îţi recomand modelele de la Roman Originals sau de la Bonprix, aici şi aici.

Iată prima dintre cele cinci ţinute, în care port colanţi negri şi o tunică de jerse înflorată dintr-o colecţie de acum câţiva ani de la Roman Originals. Găseşti noua lor colecţie de topuri aici.

Bluză sau tunică

Dacă port colanţi aleg de obicei o tunică, un pulover mai lung sau o cămaşă (la fel cum n-aş purta pe stradă colanţi cu un tricou scurt, nu port nici în casă 🙂 ).

În cea de-a doua ţinută de mai jos port colanţi şi o un pulover lung, roşu închis. Similar aici sau aici.

Cu pantaloni largi port bluze mai scurte sau tricouri. Cum sunt destul de friguroasă, îmi pun adesea pe umeri un cardigan sau un şal.

În ţinuta următoare am purtat pantaloni negri largi de la Roman, un tricou negru cu buline şi un şal roşu de la Factcool.

Dacă nu găseşti bluze şi tunici mai lungi îţi recomand să arunci o privire la Roman Originals, unde găseşti modele foarte frumoase de tunici, pe care le poţi purta oriunde, nu doar în casă.

Cu ce mă încalţ

De obicei nu port papuci de casă, deşi e cea mai comodă alegere. Dar şi să stau în pijamale şi halat e cel mai comod, şi totuşi n-o fac 🙂

Nu pentru că ar fi ceva în neregulă cu papucii, desigur! Dar la o ţinută casual parcă nu merg nişte papuci pufoşi roz, nu?

Prin urmare, eu prefer balerinii drept încălţări de casă. Am câteva perechi extrem de comode, puţin largi, pe care le port doar în casă şi care se potrivesc mult mai bine cu ţinutele casual decât papucii.

Dar dacă îţi place să porţi papuci de casă, iată aici, aici şi aici nişte modele elegante, care arată mai puţin „domestic” 🙂

În ţinuta de mai jos port colanţi şi o cămaşă de culoare ruginie pe care o am de multă vreme (ceva similar aici). Şi ca să completez ţinuta am încălţat nişte balerini cu leopard print pe care i-am asortat cu o eşarfă cu acelaşi imprimeu de la Bonprix.

Accesorii? De ce nu?!

Dacă îţi plac accesoriile (eu le iubesc!) nu vad de ce nu le-ai purta şi în casă. În imaginile de mai jos poţi vedea cum am obţinut o ţinută mai şic adăugînd la tunica albastră (dintr-o colecţie mai veche Roman Originals), o eşarfă drăguţă cu imprimeu de aceeaşi culoare.

Îţi recomand în mod special secţiunea de eşarfe de la Factcool unde găseşti o foarte mare varietate de şaluri, fulare şi eşarfe, de toate culorile, texturile şi dimensiunile.

Alte idei

Dacă şi tu lucrezi de acasă, sper ca sugestiile mele să te inspire să-ţi construieşti ţinute de interior plăcute, elegante şi comode, în care să lucrezi eficient şi să te simţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce haine noi merită să-ţi cumperi dacă lucrezi de acasă

Ţinute „incomode” pentru ieşirea din izolare

5 ţinute de birou pe care le poţi crea în cel mult 5 minute

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
5 ţinute de interior pe care le poţi copia cu uşurinţă
Article Name
5 ţinute de interior pe care le poţi copia cu uşurinţă
Description
Cum să te îmbraci când lucrezi de acasă.
Author
Maxine Over 50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *