Ce este o ţinută-uniformă şi de ce avem nevoie de ea

Nu cred că există vreo femeie care să nu se fi aflat în situaţia de a nu şti cu ce să se îmbrace dimineaţa.

Ţi se poate întâmpla asta chiar dacă eşti organizată şi îţi compui ţinuta de cu seară, căci surprize pot apărea mereu. Poate că vremea e altfel decât te aşteptai, poate că ţi-ai vărsat cafeaua pe bluză sau căţelul ţi-a ros tocul la pantof.

Într-o asemenea situaţie, când trebuie să te decizi în timp foarte scurt cu ce te îmbraci, ţinuta-uniformă îşi face intrarea.

Ce este ţinuta-uniformă?

Din cauza deceniilor de înregimentare şi uniformizare din perioada comunistă, termenul de uniformă are o notă peiorativă.

Desigur, există uniformele militare şi apoi uniformele şcolare la care s-a renunţat cu entuziasm iar acum se doreşte revenirea la ele. Şi bineînţeles, uniformele diverselor profesii, de la piloţi de avioane la magistraţi sau medici.

Dar în cazul ţinutei-unifomă nu e vorba de ceva standardizat, ci dimpotrivă. O ţinută uniformă este foarte personală şi perfect adaptată stilului tău.

Este, în esenţă, acea ţinută care îţi pretinde cel mai mic efort pentru a o alcătui şi în care te simţi întotdeauna comod şi în largul tău.

Pentru o femeie ţinuta-uniformă poate să fie compusă din blugi, tricou şi adidaşi, pentru o alta din fustă, cămaşă şi sacou iar o a treia poate considera drept uniforma ei o rochie neagră şi un cardigan.

Totul depinde de stilul personal şi fireşte, de stilul de viaţă.

Ţinuta mea uniformă

Pentru mine ţinuta-uniformă este compusă din bluză/cămaşă/tricou şi pantaloni de aceeaşi culoare, cu un sacou/cardigan/jachetă pe deasupra. Sau dacă e vară, port pe deasupra o cămaşă descheiată.

Avantajele unei ţinute-unifomă de acest tip sunt evidente.

Mai întâi, este foarte simplu de alcătuit deoarece conţine doar două culori, aşa că nu e nici o bătaie de cap cu asortarea.

Apoi, deoarece topul şi pantalonii au aceeaşi culoare, ansamblul are un efect vizual de subţiere şi alungire a siluetei.

În plus, piesa pe care o port pe deasupra, întotdeauna descheiată, maschează cu eleganţă zona abdomenului.

În fine, indiferent dacă port nişte haine elegante sau unele casual, o astfel de ţinută are întotdeauna un aer chic şi stilat.

Îţi recomand şi ţie să-ţi stabileşti o ţinută-uniformă uşor de alcătuit şi potrivită stilului tău, pe care să te poţi baza la nevoie. Dar ai grijă, totuşi, să nu cazi în extrema unei rutine stilistice şi să începi să te îmbraci mereu la fel.

Ţinuta de azi

Ţinuta mea de azi este un foarte bun exemplu de ţinută-uniformă. Am purtat nişte pantaloni reiaţi mov, un pulover de aceeaşi culoare iar pe deasupra un sacou sare-şi-piper gri deschis.

Nişte botine asortate, o geantă neagră şi un colier lung şi ţinuta-i gata în maxim 5 minute.

Dacă te inspiră, iată nişte produse asemănătoare.

Alte ţinute-uniformă cu aceeaşi structură

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să înveseleşti o ţinută de birou

5 ţinute de birou pe care le poţi crea în cel mult 5 minute

O ţinută office cu rochie neagră şi sacou

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ce este o ţinută-uniformă şi de ce avem nevoie de ea
Article Name
Ce este o ţinută-uniformă şi de ce avem nevoie de ea
Description
O ţinută cu pantaloni şi pulover mov şi sacou gri.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *