Trucuri de stil – Contrastul cromatic

Multe femei consideră că asortarea hainelor constă în a purta piese din aceeaşi gamă de culori, eventual cu caracteristici cromatice similare.

De exemplu, toamna poartă combinaţii de marouri şi bejuri, primăvara combinaţii de culori deschise, pasteluri, culori neutre.

Fără îndoială, ţinutele monocrome sunt elegante şi au farmecul lor, dar dacă nu sunt atent construite pot deveni foarte repede banale şi plictisitoare.

Şi eu port, adesea, ţinute bazate pe o singură culoare, dar folosesc, pentru a le pigmenta, un truc stilistic foarte eficient: contrastul cromatic.

În ţinuta de azi am folosit negrul atât în calitate de culoare de contrast cât şi pentru a tempera asocierea celor două nuanţe de roşu ale fustei şi bluzei.

Cardiganul pufos negru şi cizmele catifelate de piele întoarsă constrastează nu numai cu culorile pieselor principale ci şi cu textura lor uşor lucioasă.

Pentru a completa ansamblul am ales accesorii animal print, care se potrivesc de minune cu roşu şi adaugă dinamism ţinutei.

Dacă îţi place această combinaţie, iată unde găseşti piese similare:

Fustă  aici
Bluză  aici
Cardigan  aici
Curea  aici
Poşetă  aici
Cizme  aici

Şi iată şi câteva alte ţinute bazate pe contraste cromatice între culori închise şi deschise sau culori calde şi reci.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi contrastele cromatice în ţinute cu stil, în care să arăţi şi să te simţi minunat.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi asortezi hainele (I). Ţinute monocromatice.

Cum să asortezi imprimeurile florale – 10 idei practice

Cum să porţi culorile neutre

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Trucuri de stil – contrastul cromatic
Article Name
Trucuri de stil – contrastul cromatic
Description
Cum să construieşti ţinute cu stil folosind contrastul de culori.
Author
Maxine Over 50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *