În stil Chanel

În cea mai mare parte a timpului, stilul meu oscilează între ţinutele smart-casual, cu elemente de inspiraţie masculină şi cele boho, care îşi au originea în moda hippie a anilor ’70.

M-aţi văzut purtând pantaloni şi pantofi Oxford, sacouri, tricouri cu dungi dar şi rochii înflorate lungi, jachete denim sau cardigane lungi.

Dar uneori am zile când îmi place să mă îmbrac elegant, “lady like”, ca o doamnă, adică. Şi ce poate exprima mai bine eleganţa decât un taior clasic din bouclé în stil Chanel.

Linia acestui taior, cu decolteul rotund, buzunare orizontale şi nasturi aurii a fost creată de Coco Chanel în anii ’50 şi a devenit epitomul rafinamenului şi eleganţei clasice.

Taioarele originale Chanel sunt exorbitant de scumpe (preţurile pornesc de la 5000 de euro şi pot ajunge la zeci de mii) deoarece sunt executate manual în Franţa din materiale de lux, precum caşmirul, mătasea sau lâna de alpaca.

Din fericire, croiala devenită clasică a taiorului a intrat în patrimoniul cultural şi a fost reprodusă de retailerii mass-market, devenind astfel accesibilă publicului larg.

Eu mi l-am cumpărat de la H&M dar se găsesc modele asemănătoare şi în alte magazine, las linkurile mai jos.

Chiar dacă nu ne permitem să purtăm brandurile originale, putem întotdeauna opta pentru o replică de bună calitate şi, mai ales, ne putem inspira din stilul unic al marilor creatori.

Atenţie, însă, replica nu înseamnă copie.

Replica nu este copie

Diferenţa esenţială este aceea că un produs care replică un model al unui brand de lux nu pretinde că este originalul. Există replici ale unor produse iconice, într-o plajă enormă de preţuri, care permit oricărei femei să-şi creeze un stil inspirat de creaţiile marilor case de modă.

Pe de altă parte, o copie este un fals, un produs care pretinde că este originalul şi care poartă însemnele originalului (logo, marcaje, diverse însemne ale brandului) pentru a induce în eroare.

De cele mai multe ori, chiar dacă sunt bine realizate şi din materiale de bună calitate, copiile sunt uşor de identificat datorită preţului lor incomparabil mai mic decât al originalului.

A purta copii ale brandurilor de lux, mai ales când originalele depăşesc vădit mijloacele tale, este cea mai bună dovadă de lipsă de stil din câte pot exista.

Dacă vrei să integrezi în ţinutele tale anumite piese vestimentare sau accesorii pe care, însă, nu ţi le permiţi, alege fără grijă replici de bună calitate, dar fereşte-te întotdeauna de copiile care afişează logo-ul brandului original.

Revenind la ţinuta mea, am purtat taiorul de inspiraţie Chanel cu o bluză de satin cu eşarfă şi o fustă neagră cu croială cambrată, până sub genunchi. Drept accesorii am ales o poşetă neagră cu lanţ auriu şi pantofi nude.

Este o ţinută elegantă, care poate fi purtată la birou dar şi la o ocazie specială. Dacă te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde le poţi găsi:

Taior  aici, aici, aici, aici sau aici
Bluză  aici
Fustă  aici
Pantofi  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Tweed, fundă, broşă

Cum să compui o ţinută office, cu bluză şi pantaloni negri

Cum să porţi alb şi negru fără să cazi în banal

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
În stil Chanel
Article Name
În stil Chanel
Description
O ţinută cu taior stil Chanel, bluză cu eşarfă şi fustă neagră.
Author
MaxineOver50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *