Cum să-ţi compui o ţinută de iarnă cu stil

Este evident că iarna nu este un anotimp prea ofertant, din punct de vedere stilistic.

E frig, mai toată lumea se îmbracă în pantaloni sau blugi şi jachete groase, culorile hainelor sunt cel mai adesea închise.

Mai ales dacă ieşi în oraş ca să rezolvi diverse lucruri, probabil că alcătuirea unei ţinute te preocupă destul de puţin. “Ce rost are să mă-mbrac frumos, oricum e urât afară şi nu se uită nimeni la mine.”

Şi totuşi, cu atât mai mult în zilele mohorâte de iarnă, ţinutele noastre ar trebui să iasă din sfera strict utilitară, să ne bucure şi să ne facă să ne simţim bine. Dacă vremea e urâtă, traficul aglomerat, şeful arţăgos şi copiii obraznici, macar să ne facem o mică bucurie singure, privindu-ne cu plăcere în oglindă.

Pentru că, de fapt, nu e complicat deloc să-ţi compui o ţinută cu stil, iarna.

Ceea ce contează în primul rând este piesa exterioară (jachetă sau palton), iar apoi accesoriile: fularul, căciula (dacă porţi), geanta şi încălţările. Dacă te mişti doar în exterior şi nu e nevoie să-ţi scoţi jacheta sau paltonul, hainele de dedesubt pot fi foarte simple, mai ales cu rol de barieră termică.

Ţinuta pe care ţi-o prezint azi ilustrează exact aceste idei.

Stratul interior este compus dintr-o maletă gri şi nişte pantaloni reiaţi tot gri (columnele de culoare sunt soluţia cea mai comodă, mai ales la ţinutele de iarnă).

Cel care ce dă nota deosebită acestei ţinute este paltonul matlasat bej, care iese din stereotipul hainelor de iarnă de culoare închisă.

Paltoanele matlasate se bucură de o binemeritată popularitate în acest sezon, aşa că ţi le recomand cu căldură pentru că sunt moderne şi te apără de frig inclusiv în partea de jos a picioarelor.

Am ales accesoriile aşa încât să pună în valoare şi să se asorteze cu paltonul: un fular animal print în nunaţe de bej, gri şi maro, ghete maro, o curea bej şi un colier animal print (chiar dacă acesta nu se vede când paltonul e încheiat).

Este o ţinută simplă, pe care am alcătuit-o în doar câteva minute, călduroasă şi modernă, în care m-am simţit bine la plimbarea de duminică prin Grădina Botanică.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată unde poţi găsi:

Palton  aici, aici, aici, aici sau aici
Fular  aici sau aici
Pantaloni  aici sau aici
Ghete  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Reţeta unei ţinute de iarnă cu rochie

O ţinută de iarnă în culori de toamnă

Porţi culori deschise iarna?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să-ţi compui o ţinută de iarnă cu stil
Article Name
Cum să-ţi compui o ţinută de iarnă cu stil
Description
O ţinută de iarnă cu maletă şi pantaloni gri, palton matlasat bej şi fular animal print.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *