O ţinută de iarnă în culori de toamnă

Am aflat acum vreo câteva luni, în urma unei analize cromatice, că mi se potrivesc culorile contrastante şi reci. Cu alte cuvinte, că anotimpul meu cromatic este Iarna contrastantă.

Nu m-a mirat chestiunea contrastelor, pentru că, într-adevăr, culorile terne sau cele pastelate nu îmi plac şi nu simt că mă pun în valoare.

Dar am fost surprinsă de ideea că ar trebui să prefer culorile reci, fiindcă eu iubesc culorile calde ale toamnei, de la galben, în toate nuanţele lui, la roşu ruginiu, maro caramel sau verde olive.

Şi nu numai că le iubesc, dar nu am deloc senzaţia că arăt mai rău purtând culori calde, comparativ cu cele reci, care mi se potrivesc cromatic.  

Iată de ce, deşi am tot respectul pentru teoria anotimpurilor cromatice, prefer să mă bazez în alegerea culorilor pe proprii mei ochi şi pe ceea ce văd în oglindă.

Ţinuta de azi este, deci, alcătuită numai din culori calde, de toamnă.

Puloverul pufos maro ruginiu poate fi purtat şi off-shoulder dar eu am preferat să las gulerul şal lejer în jurul gâtului. L-am asortat cu o fustă plisată maro ciocolatiu cu o textură uşor lucioasă ce contrastează cu a puloverului.

Am ales nişte cizme cu o nuanţă foarte apropiată de a puloverului, ca să creez o continuitate cromatică.

În fine, am purtat pe deasupra un palton în carouri în nuanţe de maro şi negru, care prin aerul său uşor masculin aduce un contrapunct stilistic la feminitatea fustei şi a puloverului.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

Pulover  aici
Fustă  aici
Palton  aici
Cizme  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Porţi culori deschise iarna?

Culori calde şi culori reci

Poţi purta fustă plisată dacă eşti plinuţă?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O ţinută de iarnă în culori de toamnă
Article Name
O ţinută de iarnă în culori de toamnă
Description
Pulover maro ruginiu, fustă plisată, palton în carouri.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *