Cum să te îmbraci la un eveniment cultural

Perioada sărbătorilor de iarnă este una efervescentă, din punct de vedere cultural. De la spectacole de teatru sau operă la concerte, premiere de film sau expoziţii, oferta culturală este foarte bogată şi ai de unde alege.

Dacă participi la un astfel de eveniment, desigur te întrebi cât de elegant să te îmbraci.

La jumătatea secolului trecut (da, unele dintre noi suntem din alt secol 🙂 ) această problemă nu se punea. Era de domeniul bunului simţ că la teatru, la operă sau la vernisajul unei expoziţii nu poţi merge decât într-o ţinută elegantă.

Acum lucrurile s-au schimbat şi am văzut adesea la teatru persoane în blugi sau cu ţinute casual. Totuşi, eu sunt de modă veche şi cred că, deşi în prezent eticheta nu mai este aşa de strictă, este totuşi civilizat ca la un eveniment cultural să mergi îmbrăcată elegant.

Nu este, însă, aceeaşi eleganţă pe care o presupune o petrecere, o nuntă sau un Revelion, deci nu vă sugerez să adoptaţi o rochie de seară.

Cel mai bine este să alegeţi o rochie elegantă de zi sau un ansamblu de fustă şi bluză, cum am făcut eu în ţinuta de azi.

Am purtat o fustă din satin albastru petrol şi o bluză de mătase crem, cu jabou. Deoarece e iarnă, am ales ca haină de exterior o jachetă de blană într-o nuanţă ceva mai închisă decât fusta.

Faptul că cele două culori s-au potrivit aşa de bine este o coincidenţă fericită, dar dacă nu aveam jacheta, la fel de bine aş fi putut purta un palton negru, elegant.

(Dacă nu ai un palton negru în garderobă, sugestia mea este să-ţi cumperi neapărat unul, este deosebit de folositor la orice ţinută elegantă.)

Accesoriile sunt şi ele importante. Eu am purtat un colier cu un pandantiv din cristal în formă de floare, o poşetă neagră din mărgele şi pantofi cu toc.

Poţi purta şi nişte cizme sau botine cu linie fină, o poşetă plic de piele, un fular de caşmir, o tocă sau o pălărie.

Vei crea, astfel, o ţinută clasică şi rafinată, potrivită unei doamne şi care dovedeşte respect pentru efortul artistic la care asişti.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute potrivite pentru un eveniment cultural

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Împreună de Crăciun – roşu şi verde

În stil Chanel

De ce să-ţi cumperi un palton clasic de stofă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să te îmbraci la un eveniment cultural
Article Name
Cum să te îmbraci la un eveniment cultural
Description
O ţinută cu fustă de satin albastru petrol, bluză crem şi haină de blană.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *