Cum să porţi o rochie de vară la birou

Chiar dacă în această perioadă gândurile noastre se îndreaptă mai ales către vacanţe şi un stil vestimentar casual şi lejer, pentru multe dintre noi vara înseamnă muncă.

Fie că vacanţa s-a terminat, fie că ai planificat-o mai spre sfârşitul verii sau în septembrie, cert e că acum trebuie să mergi la birou şi să-ţi îndeplineşti obligaţiile profesionale.

V-am prezentat până acum, cu precădere, ţinute pentru timpul liber sau vacanţă, poate şi pentru că, eu lucrând de acasa, nu sunt nevoită să-mi alcătuiesc în fiecare zi o ţinută de birou.

Dar cum sunt nenumărate femei care trebuie să faca asta în fiecare dimineaţă, m-am gândit că ar fi utile câteva idei – desigur aplicabile celor care nu trebuie să respecte un cod vestimentar strict.

Rochia

Cel mai simplu este să-ţi alcătuieşti ţinuta de birou plecând de la o rochie de vară – dar una aleasă cu atenţie.

Ca să fie potrivită pentru o ţinută de birou, o rochie de vară ar trebui să îndeplinească nişte condiţii:

  • să nu aibă culori prea stridente
  • să nu fie cu breteluţe – dar poate fi fără mâneci sau cu mănecă scurtă
  • să nu aibă un imprimeu prea exotic, gen imprimeu tropical sau cu flori mari, multicolore
  • să nu fie prea decoltată
  • să aibă o lungime medie, nici prea scurtă dar nici să atingă podeaua
  • să nu fie transparentă sau cu un aer de vacanţă prea pronunţat

Eu am ales o rochie midi, bleumarin cu imprimeu alb şi o croială destul de sobră pentru a fi purtată la birou.

Blazer, sacou sau cardigan

Odată stabilită rochia, urmează piesa pe care o vei purta pe deasupra. Desigur, dacă ai ales o rochie cu mâneci lungi, poţi renunţa să mai porţi ceva peste.

Dar dacă ai mâneci scurte, un sacou sau un cardigan te va apăra de răcoarea aerului condiţionat şi îţi va oferi un aspect mai profesional.

Deoarece imprimeul rochiei este alb am ales să port pe deasupra un sacou fără guler, tot alb, pe care îl pot purta fie pe umeri, fie îmbrăcat complet.

Accesoriile

Fiind vorba de o ţinută de birou, accesoriile trebuie să fie elegante şi discrete. Eu am ales nişte pantofi albi cu toc mediu, o geantă albă şi un şirag de perle.

O menţiune legată de încălţămintea de birou. Deşi este posibil ca acest lucru să nu fie precizat explicit (în afara companiilor care au coduri vestimentare stricte), este de preferat să nu porţi sandale deschise în faţa.

Expunerea degetelor de la picioare, chiar şi cu o pedichiură impecabilă, nu aduce avantaje imaginii tale profesionale. Sunt de preferat pantofii închişi sau decupaţi la spate.

Şi iată că am obţinut, în final, o ţinută elegantă, care combină lejeritatea rochiei de vară cu sobrietatea sacoului şi îmi permite să mă simţi comod şi să am un look profesional, în acelaşi timp.

Piesele care compun ţinuta mea sunt toate vechi, dar dacă te inspiră, am găsit unele asemănătoare pentru tine.

Mai întâi câteva modele foarte frumoase de rochii de vară, care pot fi purtate cu succes la birou.

Sacourile albe nu sunt cel mai uşor de găsit, dar iată un model frumos la FashionDays şi altele la Factcool aici, aici, aici şi aici.

O geantă asemănătoare cu a mea găseşti la Answear iar pantofi albi decupaţi la spate găseşti la Zappatos aici, aici sau aici.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să înveseleşti o ţinută de birou

Little black dress şi animal print

Cum să construieşti o ţinută office colorată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi o rochie de vară la birou
Article Name
Cum să porţi o rochie de vară la birou
Description
O ţinută cu rochie de vară bleumarin, sacou şi accesorii albe.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *