Ţinuta de Revelion – rochie sau două piese?

Acum că a trecut Crăciunul (foarte repede, nu credeţi?), gândurile se îndreaptă către seara de Revelion.

Fie că petreci noaptea într-un restaurant, într-un club, cu prietenii sau acasă, probabil îţi doreşti să întâmpini noul an într-o ţinută specială.

Am primit multe cereri de la cititoarele mele să vin cu nişte propuneri de ţinute de Revelion.

Pentru că eu nu particip la petreceri, nu am în garderobă rochii de seara de genul celor în care epatezi la nunţi sau revelioane. (De fapt, am vreo două dar nu le-am mai purtat de atâta vreme încât sigur nu-mi mai vin – n-am avut curaj să le probez. 🙂 )

În plus, din punctul meu de vedere, rochiile de seară contrazic principiul versatilităţii, după care îmi ghidez eu achiziţiile vestimentare.

Adică o rochie de acest gen poate fi purtată într-un singur fel: cu pantofi sau sandale fine, cu toc înalt, bijuterii, poşetă preţioasă şi un mantou elegant sau o capă de blană.

Dacă îţi doreşti o rochie de Revelion foarte elegantă, găseşti modele deosebit de frumoase la DyFasion, inlusiv mărimi mari.

Pe de altă parte, cred că a avea în garderobă câteva piese elegante – bluze, pantaloni, fuste sau cardigane – reprezintă o alegere mult mai eficientă din punctul de vedere al versatilităţii.

Dacă ai trei rochii de ocazie poţi crea cu ele trei ţinute elegante. Pe când dacă ai o bluză cu paiete, o fustă de satin şi nişte pantaloni de catifea le poţi combina în fel şi chip şi poţi crea cel puţin şase ţinute.

Iată de ce ţinuta mea este formată din două piese: nişte pantaloni negri eleganţi şi un top asimetric brodat cu paiete, albastru închis.

Negru şi bleumarin – o combinaţie pe nedrept respinsă

Faptul că negrul şi bleumarinul nu merg împreună este o prejudecată veche şi care merită contrazisă.

Mai ales dacă bleumarinul este o nunaţă profundă de albastru închis, asocierea cu negru este rafinată şi foarte elegantă.

În ţinuta de azi strălucirea paietelor contrastează subtil cu textura mată a pantalonilor iar bleumarinul (a cărui nuanţă se numeşte poetic midnight blue) este doar cu puţin mai deschis decât negrul, realizând astfel un efect de alungire a siluetei.

Accesoriile se înscriu şi ele în aceeaşi cromatică – pantofi şi poşetă de seara bleumarin, un colier negru cu cristale şi cercei lungi, negri.

Este o ţinută elegantă, o combinaţie coloristică rafinată pe care o poţi replica şi tu cu uşurinţă.

Ce-i drept, topul pe care îl port eu e destul de vechi şi nu mai e disponibil demult, dar îl poţi înlocui cu o cămaşă de satin sau o bluză elegantă de voal sau mătase, albastru închis.

Iată nişte modele frumoase la AboutYou aici, aici sau aici.

Nişte pantaloni negri uşor evazaţi găseşti la Bonprix, iar dacă încă nu ai unii în garderobă, îţi recomand cu căldură să-ţi cumperi, pentru că sunt o piesă de bază a oricărei garderobe.

O poşetă de seară albastră poţi găsi la Born2Be aici sau aici iar nişte pantofi eleganţi bleumarin tot la Born2Be.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci de sărbători – simplu, elegant, comod

Cum să străluceşti de Revelion

Cum să te îmbraci la un eveniment cultural

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ţinuta de Revelion – rochie sau două piese?
Article Name
Ţinuta de Revelion – rochie sau două piese?
Description
O ţinută elegantă, cu pantaloni negri şi top cu paiete albastru închis.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *