Pot purta curea dacă sunt plinuţă?

Ideea articolului de azi mi-a fost dată de o foarte drăguţă cititoare a mea care îmi scria că, din pricină că este “pufoasă şi are o burtică proeminentă”, nu poate purta curele peste bluze sau rochii.

Este o idee foarte larg răspândită, că dacă ai talia mai groasă sau burtică nu poţi purta curele pentru a nu atrage atenţia asupra mijlocului. Este, de asemenea, o idee greşită!

Cureaua nu este un accesoriu rezervat pentru femeile slabe – ba chiar aş spune că dimpotrivă, o siluetă plină are mai mult de câştigat din folosirea cu stil a unei curele.

Dar mai întâi…

De ce să foloseşti o curea dacă eşti plinuţă?

Nu e mai simplu să îmbraci o rochie sau o bluză largă care să acopere zona abdominală? Într-adevăr, este mai simplu, dar nu neapărat mai avantajos pentru silueta ta.

Eu sunt o mare admiratoare a rochiilor largi, fie ele drepte, croite în cloş sau cu volane, şi le port lejere, fără curea sau cordon, atunci când vreau să mă simt relaxată – în vacanţă, de exemplu, sau în timpul liber.

Dar ştiu că acest mod nestructurat de a purta rochiile sau bluzele largi te face să pari mai masivă decât eşti.

Este suficientă, însă, doar o mică modificare – să adaugi în talie o curea – şi dintr-o dată ţinuta capătă formă şi structură iar câteva kg bune par să dispară ca prin farmec.

De ce are cureaua acest efect asupra ţinutei?

Răspunsul este limpede: pentru că pune în evidenţă talia şi creează iluzia unei siluete de clepsidră.

Dar, vei spune, ”eu nu am talie, am abdomenul proeminent”. Ei bine, tocmai de aceea este nevoie să creezi o linie a taliei, cu ajutorul unei curele.

Cum să porţi cureaua corect, dacă eşti plinuţă

Evident, nu vei purta cureaua peste burtică ci deasupra, sub bust. La o plinuţă zona de sub bust este, de obicei, cea mai mică în circumferinţă, deci acolo vei plasa cureaua.

Efectul este imediat: ţinuta ta nu mai arată că o masă fără formă, a căpătat o linie de clepsidră iar picioarele par mai lungi.

Fireşte, dacă suntem plinuţe o curea n-o să ne facă să arătăm slabe. Dar întotdeauna o siluetă la care talia este pusă în evidenţă va arăta mai subţire decât una nediferenţiată.

Ţinuta de azi

Ţinuta mea de azi este un bun exemplu al avantajului de a purta o curea.

Am îmbrăcat o rochie verde închis de in, cu o croială foarte lejeră, tăiată în talie, pe care o am şi în varianta pe crem.

Fără curea, rochia are un aspect foarte lejer şi este perfectă pentru o ţinută nepretenţioasă de vacanţă. În acelaşi timp, purtată fără curea rochia nu face prea mari servicii siluetei mele. 🙂

Varianta pe crem a rochiei, purtată fără curea.

Pe de altă parte, de cum i-am pus o curea în talie, aspectul general s-a schimbat simţitor. Cureaua mi-a marcat talia şi a oferit întregii ţinute un aer ordonat şi elegant.

Am folosit o curea lată de piele întoarsă maro deschis şi am completat ţinuta cu accesorii în aceeaşi gamă cromatică.

Am obţinut astfel o ţinută pe care, cu un cardigan sau sacou pe umeri, aş putea s-o port şi la birou, spre deosebire de varianta fără curea, care este în mod clar o ţinută de vacanţă.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Cele două modele de rochii sunt disponibile la Bonprix aici şi aici, dar cea verde nu mai are multe mărimi disponibile.
  • Nişte modele frumoase de culoare verde găseşti la AboutYou şi la DyFashion aici sau aici.
  • Şi la Shopika sunt rochii casual frumoase în nuanţe de verde aici, aici sau aici.
  • O curea maro asemănătoare cu a mea poţi găsi tot la Shopika aici, aici, aici sau aici.
  • Espadrile camel găseşti la Born2Be.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi curea dacă eşti plinuţă

Un accesoriu subestimat – cureaua

Trenduri după 50 de ani – Accesoriile

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Pot purta curea dacă sunt plinuţă?
Article Name
Pot purta curea dacă sunt plinuţă?
Description
O ţinută cu o rochie verde, curea camel în talie şi accesorii maro.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *