Cum să porţi o vestă lungă

Una dintre piesele vestimentare care au revenit in trend în ultimele sezoane este vesta tricotată lungă. Spun că a revenit în trend pentru că vesta este o piesă iconică a stilului boho al anilor ’70, care este acum reinterpretată şi revine în modă.

Vesta, mai ales modelul de iarnă matlasat, mi s-a părut multă vreme o haină inutilă, deoarece nu acoperă braţele, care la mine sunt foarte sensibile la frig.

Dar, mai mult din curiozitate, mi-am cumpărat iarna trecută o vestă tricotată lungă, neagră, despre care am vrut să văd cum se poate integra în diverse ţinute.

Am avut plăcuta surpriză să constat că vesta aduce un aer elegant, că alungeşte vizual silueta şi ascunde cu stil şoldurile în timp ce lasă talia vizibilă.

O vestă lungă nu are, în principal, rolul de a ţine de cald, aşa cum face un cardigan, ci mai ales de a alungi silueta şi a aduce un plus de stil ţinutei.

Ţinuta de azi

Acest rol este ilustrat foarte bine în ţinuta de azi, când am purtat o rochie maxi cu imprimeu geometric peste care am îmbrăcat o vestă lungă, albastru petrol.

Mi-am pus în talie o curea albă contrastantă, iar marginile paralele ale vestei, care lasă să se vadă cureaua, fac ca talia să pară mult mai subţire.

O astfel de ţinută poate fi purtată cu balerini dacă eşti înaltă, dar dacă eşti mignonă îţi recomand pantofi sau sandale cu platformă.

Am completat ţinuta cu o geantă verde smarald, culoare care îşi găseşte corespondent în imprimeul rochiei.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Vesta este de la Bonprix, o găseşti aici. Alte două modele de culoare neagră şi bej.
  • Rochia pe care o port eu nu mai e disponibilă dar poţi găsi modele de rochii în nuanţe de verde la DyFashion aici, aici, aici sau aici.
  • Balerinii pe care îi port eu sunt de de la FashionDays, îi găseşti aici, iar un model similar aici.
  • O geantă verde găseşti la Answear aici sau aici.

Alte ţinute cu vestă

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Vesta – o piesă veche care a revenit în trend

De ce ar trebui să-ţi cumperi o vestă lungă

O vestă lungă şi o ţinută cu aer retro

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi o vestă lungă
Article Name
Cum să porţi o vestă lungă
Description
O ţinută cu o vestă lungă peste o rochie cu imprimeu geometric.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *