Vesta lungă şi principalul ei avantaj stilistic

Vesta a fost, foarte multă vreme, un obiect vestimentar căruia nu i-am găsit nici o utilitate în garderoba mea. Nu era la fel de călduroasă ca un cardigan, nici la fel de elegantă ca un sacou. Şi în general, nu ştiam cum s-o integrez în ţinutele mele.

Auto-educaţia stilistică m-a făcut să-mi fie simpatice vestele, văzând cum sunt purtate de femeile stilate pe care le urmăresc pe Instagram.

Am înţeles, astfel, că vestele au câteva avantaje stilistice remarcabile, cel mai important fiind aceela că te fac să pari mai înaltă şi mai suplă.

Iată un exemplu în ţinuta mea de azi.

Am purtat o bluză cu imprimeu animal în nuanţe de verde şi negru pe fond gri deschis şi pantaloni evezaţi negri.

Dacă m-aş fi limitat doar la atât, ţinuta mea ar fi scos în evidenţă şoldurile, posteriorul şi, din profil, zona abdominală. Deloc avantajos, vă spun! 🙂

Soluţia evidentă era să port ceva pe deasupra. Putea fi un sacou, un cardigan, sau varianta pe care am preferat-o, o vestă lungă.

Am ales vesta pentru că doream o ţinută de purtat în interior iar o vestă e mai puţin călduroasă decât un cardigan şi mai lejeră decât un sacou.

Deşi bluza pe care o port este mai lungă, am introdus-o în betelia pantalonilor în faţă, pentru a plasa linia taliei la locul ei şi a nu scurta vizual picioarele. În plus, am purtat pantofi negri ca şi pantalonii, ceea ce contribuie la impresia de alungire a picioarelor.

Dar rolul principal îl are vesta, cu cele două margini paralele care merg de sus până jos şi păcălesc ochiul cu iluzia unei siluete mai înalte şi mai slabe.

Alte ţinute în care vesta are acelaşi rol

Unde găseşti o vestă lungă

Din păcate, spre deosebire de vestele pentru sezonul rece, groase şi matlasate, cele lungi, tricotate sau din stofă, nu sunt prea uşor de găsit în magazine.

Cea pe care o port eu şi pe care am cumpărat-o de la Bonprix acum un an nu mai e disponibilă. Dar am găsit câteva alte modele interesante.

Celelalte piese care fac parte din ţinuta mea sunt de la Bonprix, găseşti bluza aici şi pantalonii aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi o vestă lungă

Vesta – o piesă veche care a revenit în trend

Început de octombrie cu vestă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Vesta lungă şi principalul ei avantaj stilistic
Article Name
Vesta lungă şi principalul ei avantaj stilistic
Description
O ţinută cu vestă lungă, bluză cu imprimeu animal în nuanţe d everde şi pantaloni negri.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *