De ce mi-am lăsat părul să crească

Ca răspuns la un articol pe care l-am ilustrat cu imagini din prezent dar şi din perioada când aveam părul scurt, am primit un mare număr de comentarii care spuneau că tunsoarea scurtă îmi stătea mult mai bine şi ar trebui să revin ea.

Am avut părul de lungime medie multă vreme, până când, la 50 de ani, am vrut să fac o schimbare de look şi am trecut de la un bob mediu la o tunsoare pixie.

Mi-am tuns părul pe de-o parte pentru că îmi doream o schimbare, pe de alta, pentru că am tot auzit că după o anumită vârstă e preferabil să te tunzi scurt, pentru că părul lung îmbătrâneşte.

Habar n-am de unde vine ideea asta dar recunosc că am cedat şi eu acestei prejudecăţi.

La început am fost încântată – schimbarea de look şi faptul că părul scurt e mai uşor de întreţinut m-au făcut să cred că am făcut o alegere bună.

Dar de fapt, atunci când am hotărât să mă tund nu luasem în considerare două elemente importante.

Tipul de păr

Eu am părul drept, cu firul gros şi o textură sticloasă, care nu stătea în nici un fel după ce mă spălam pe cap.

Ca să-i dau forma pe care o doream, trebuia neapărat să-l tapez şi să folosesc gel sau fixativ din belşug.

Am tot făcut asta ani în şir, până când, prin vară mi-am pus întrebarea: “De ce naiba fac eu tot efortul ăsta şi îmi chinui părul când aş putea să-l respect şi să-l las să stea cum vrea el?”

Aşa că din acel moment l-am lăsat să crească iar acum mă apropii din nou de lungimea ideală, până la baza gâtului, care mi se potriveşte cel mai bine.

Va mai trece un timp până când se va egaliza şi îl voi putea tunde bob, aşa cum vreau, dar sunt pe calea cea bună.

Este o senzaţie foarte plăcută să-ţi treci mâna prin păr şi să-l simţi elastic şi curat şi nu încărcat de produse de styling.

În plus, deşi mi-a plăcut perioada cât am avut părul scurt, cred că pentru forma feţei mele este mai potrivită o tunsoare cu păr mediu.

Forma feţei

Ca structură, eu am o faţă pătrată, cu bărbia dreaptă şi linia maxilarelor pronunţată. Odată cu înaintarea în vârstă şi kilogramele suplimentare, forma feţei a devenit mai plină (spre neplăcerea mea 🙂 ).

O tunsoare scurtă scoate prea mult în evidenţă rotunjimea feţei, lucru pe care l-am constatat la începutul pandemiei, când m-am tuns singură foarte scurt.

Pe de altă parte, un păr mai lung îndulceşte liniile feţei iar contrastul dintre culoarea întunecată a părului şi tenul meu deschis la culoare mi se potriveşte mai bine.

Concluzia

Morala experienţei mele este simplă: alege orice tunsoare doreşti dar nu uita că părul tău are propria lui personalitate şi merită respectat la fel cum faci cu orice parte a corpului tău.

Gândeşte-te, atunci când îţi alegi tunsoarea, la cât de complicat va fi să-i menţii forma, fără să te duci la salon în fiecare săptămână. De asemenea, ia în considerare forma feţei tale şi felul cum tunsoarea îţi pune în valoare trăsăturile.

Şi mai ales, nu te lăsa influenţată de prejudecăţile de genul “femeile peste 50 de ani ar trebui să…”. Poartă-ţi părul lung sau scurt, oricum îţi place şi ţi se potriveşte, indiferent de vârsta pe care o ai.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să îmbătrâneşti cu graţie

Cum să-ţi vopseşti părul, după 50 de ani, ca să arăţi mai tânără (P)

Singurul lucru pe care n-ar trebui să-l porţi după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
De ce mi-am lăsat părul să crească
Article Name
De ce mi-am lăsat părul să crească
Description
Atunci când îţi alegi tunsoarea ţine cont de tipul tău de păr şi de forma feţei.
Author
MaxineOver50

2 Comments

  • Sanda

    Buna ziua, dna Maxine! Sunt o cititoare a blogului d-voastra, pentru ca ma inspir foarte des din stilul pe care il abordati, destul de apropiat de al meu. Am vrut de multe ori sa va scriu o parere de-a mea in legatura cu tusoarea d-voastra, iar acum, in acest context imi permit sa va spun ca dupa mine , parul mediu va sta extrem de bine si cel putin o nuanta de par mai deschisa cred ca va intinereste mult! Cum de altfel se vede si din fotografii. Va doresc numai bine, si sa postati cat mai multe despre moda ce tine de aceasta varsta, care prin provocarile ei ne face sa fim placute, interesante si de ce nu, admirate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *