Cum să porţi maxi dacă eşti plinuţă

Să porţi maxi dacă eşti plinuţă reprezintă o alegere foarte bună în zilele de vară fierbinţi.

Fustele şi rochiile maxi, cu lungime până aproape de glezne sunt lejere, comode, răcoroase, ascund picioarele (dacă acestea nu sunt punctul tău forte) şi nu trebuie să ai tot timpul grijă că o pală de vânt va descoperi mai mult decât trebuie 🙂

Totuşi, dacă nu eşti înaltă şi subţire, fustele maxi pot fi dezavantajoase, pentru că te pot face să arăţi mai scundă şi mai plinuţă decât eşti.

Iată 10 trucuri pe care eu le aplic când port fuste sau rochii maxi şi care ar putea să-ţi fie folositoare şi ţie.

1. Marchează-ţi talia

Atunci când porţi rochii de vară lungi până la glezne trebuie să eviţi să ai o siluetă neconturată. Croiala lejeră a rochiei şi faptul că picioarele nu sunt vizibile pot să te facă să pari masivă şi lipsită de graţie.

Soluţia e simplă: marchează-ţi talia cu o curea subţire şi imediat ţinuta ta va căpăta structură şi o linie elegantă.

2. Poartă tocuri

Ştiu, nu-ţi place ideea de a purta tocuri când îţi doreşti să umbli numai în şlapi. Dar nici nu vrei să ai o ţinută şleampătă şi banală.

Poţi purta sandale cu toc gros, cu platformă sau cu talpă ortopedică sau pantofi decupati la spate cu vârf ascuţit şi toc subţire, care sunt foarte în voga.

Nu e nevoie de tocuri înalte, un toc mediu de 5-7 cm este suficient pentru a te face mai suplă şi mai înaltă şi pentru a oferi eleganţă ţinutei tale.

3. Poartă ţinute monocrome

O ţinută monocromă, cu fusta şi bluza de aceeaşi culoare sau în aceeaşi gamă de culori, subţiază, mai ales dacă e vorba de culori neutre. Dacă adaugi şi nişte pantofi cu un toc micuţ, vei obţine o ţinută elegantă, care te va face să arăţi mai suplă.

4. Poartă cămăşi sau tricouri legate în talie

Unul din trucurile pe care le poţi folosi când îmbraci fuste maxi este să porţi o camaşă legată în talie. Pune-ţi un top de aceeaşi culoare pe dedesubt, lasă cămaşa descheiată şi înnoad-o în talie.

În felul ăsta îţi marchezi talia şi obţii un look tineresc şi trendy.

Acelaşi efect îl are şi un tricou pe care îl strângi într-un nod în talie.

5. Poartă jachetă de blugi

O jachetă de blugi lungă până deasupra soldului este o completare perfectă pentru o ţinută cu fustă sau rochie maxi. Ridică-i gulerul şi îndoaie manşetele şi vei avea un look tineresc şi non-conformist.

6. Creează un centru de interes

Echilibrează lungimea fustei cu un centru de interes plasat în zona superioară. De exemplu, o bluză de tip bardot într-o culoare intensă sau nişte accesorii contrastante. Şi nu uita de cureaua care marchează talia.

7. Poartă bluza în fustă

Dacă doreşti să dai impresia că picioarele tale sunt mai lungi decât în realitate, poţi folosi cu succes acest truc.

O fusta maxi cu talia mai înaltă, bluza introdusă în fustă şi nişte pantofi cu vârful ascuţit sau nişte sandale cu toc pot schimba complet proporţiile aparente ale corpului tău.

8. Poartă pantofi nude

Este ştiut faptul că pantofii nude alungesc piciorul aşa că îţi recomand să alegi pantofi cu vârf ascuţit sau sandale cu toc mediu într-o culoare apropiată de pielea ta.

Când porţi fuste sau rochii maxi este important ca sandalele să nu fie butucănoase, ci să îţi ofere înălţime şi supleţe.

9. Poartă bluze cambrate, deasupra şoldului

Dacă îmbraci o fustă amplă, plisată sau tip gipsy, bluza trebuie  să fie cambrată şi lunga doar până deasupra şoldului, dacă o porţi pe deasupra fustei.

În nici un caz nu ar trebui să porţi bluze largi sau cămăşi lungi, pe deasupra fustei, deoarece vei obţine o siluetă nestructurată, fără forma şi lipsită de graţie.

Dacă bluza cu care vrei să asortezi fusta e lungă şi prea largă, poţi întotdeauna să o înnozi în talie şi să obţii o siluetă bine conturată.

10. Poartă rochii cu talia înaltă

Tot pentru a face ca picioarele tale să pară mai lungi poţi alege rochii maxi cu talia înaltă, plasată mai sus de linia naturală a taliei tale. În acest caz croiala rochiilor accentuează partea cea mai subţire a trunchiului şi alungeşte silueta.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi cu stil rochii şi fuste maxi, în care să te simţi şi să arăţi minunat, chiar dacă eşti plinuţă.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă.

De unde îţi cumperi rochii şi fuste maxi? Vino pe maxine.ro să vezi selecţia pe care am făcut-o pentru tine, unde vei găsi precis modele care să-ţi vină perfect.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi maxi dacă eşti plinuţă
Article Name
Cum să porţi maxi dacă eşti plinuţă
Description
10 trucuri pe care le aplic eu cand port fuste maxi. Pentru plinute si nu numai.
Author
Maxine Over 50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *