Un top cu buline şi o ţinută cu aer retro

Acum câtăva vreme scriam despre faptul că în alcătuirea ţinutelor mele am, întotdeauna, un punct de plecare.  Acesta poate fi o piesă vestimentară sau un accesoriu – pantofii, geanta, o eşarfă, o bijuterie.

Destul de frecvent, punctul de plecare al ţinutei este şi personajul ei principal. Întreaga ţinută este construită în jurul acelei piese, iar restul elementelor au rolul de a o susţine şi pune în evidenţă, fără a intra în concurenţă cu ea.

Un bun exemplu este ţinuta mea de azi, în care personajul principal este un superb top de satin cu buline. Topul este de la Bonprix, l-am cumpărat în iarnă, dar din păcate acum nu mai e disponibil.

Mi-a atras atenţia din prima clipă deoarece are un aer retro, în genul anilor ’60, conferit de croială şi de imprimeu. Îmi plac mult bulinele iar piese cu buline mari ca acestea sunt mai greu de găsit, aşa că n-am zăbovit să-l cumpăr.

Deoarece am vrut ca topul să fie personajul principal al ţinutei, l-am purtat cu o fustă plisată crem, care îl scoate în evidenţă şi creează un contrast discret cu textura lucioasă a topului.

Am păstrat gama cromatică crem-negru alegând pantofi şi poşetă negre şi bijuterii crem.

Topul este puţin mai lung şi are o croială dreaptă, aşa că mi-am marcat talia cu ajutorul unei cureluşe subţiri peste care am bluzat partea de sus a topului. S-a creat, astfel, o discontinuitate a imprimeului la nivelul taliei care marchează linia mijlocului şi adaugă un detaliu interesant întregii ţinute.

Este o ţinută elegantă de zi, cu o notă retro, potrivită pentru un eveniment special într-o zi de vară. Dacă te inspiră şi îşi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum îmi alcătuiesc ţinutele – punctul de plecare

Buline şi mâneci clopot

Cum să porţi dungi sau buline când eşti plinuţă şi „la o anumită vârstă”

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Un top cu buline şi o ţinută cu aer retro
Article Name
Un top cu buline şi o ţinută cu aer retro
Description
O ţinută cu un top cu buline negre pe fond crem, fustă plisată şi accesorii negre.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *