Cum să accesorizezi o ţinută de vară în culori neutre

Culorile neutre reprezintă, pentru multe femei, scheletul garderobei lor de vară.

Albul, în toate nuanţele sale, bejurile, de la crem la culoarea nisipului sau cappucino, nuanţele palide de galben fildeş sau gri luminos – culorile neutre ne ajută să construim ţinute de vară relaxate şi lejere.

Fiind lipsite de dramatismul culorilor contrastante, se potrivesc, psihologic, cel mai bine acelei stări de vacanţă atât de plăcute – leneveală, visare, relaxare şi eliberare de stres.

Dar din punctul meu de vedere, pentru ca o ţinută în culori neutre să nu fie plictisitoare, are nevoie de un pic de zvâc. Nişte elemente dinamice fie prin culori, fie prin design, care nu sunt altele decât accesoriile.

S-ar putea crede că, având drept background o ţinută neutră, poţi folosi orice accesorii doreşti, căci toate se vor potrivi.

Nu e tocmai adevărat.

Stilul accesoriilor

Primul lucru de care ţin seama când aleg accesoriile pentru o ţinută, de orice fel ar fi ea, este ca stilul accesoriilor să se potrivească cu stilul ţinutei.

Nu voi folosi, de exemplu, la o ţinută uşoară de vară, o geantă masivă de piele cu alură office. Voi prefera materiale uşoare, pai, ratan sau textil, care adaugă propriul caracter aspectului relaxat al ţinutei.

La fel ca geanta sau încălţările, bijuteriile ar trebui să fie şi ele din materiale naturale – lemn, piatră, textil – şi mai puţin din metale preţioase.

Culorile accesoriilor

Dacă vrei să păstrezi o imagine coordonată şi armonioasă pentru ţinuta ta de vacanţă, sfatul meu este să alegi accesorii din aceeaşi gamă cromatică şi tonalitate cu hainele.

De exemplu, dacă porţi bej, ar trebui să alegi accesorii în nuanţe de maro deschis, alb sau alte nuanţe de bej, poate cu mici inserţii colorate. Nu ţi-aş recomanda accesorii în culori prea contrastante sau din altă gamă cromatică – roşu, verde, violet, turcoaz.

Cum am accesorizat ţinuta de azi

Este o ţinută foarte simplă, am purtat nişte pantaloni largi de vîscoză bej şi o cămaşă albă de in. Aşa cum fac de obicei, mi-am suflecat mânecile pănă la cot şi mi-am lăsat cămaşa descheiată la ultimii nasturi.

Primul accesoriu pe care l-am ales au fost sandalele albe – am încercat mai multe din modelele pe care le am şi am constatat că acestea, cu barete late în X, vin cel mai bine.

Am mai multe genţi de vară – le-aţi tot văzut în ţinutele mele – şi le colecţionez în continuare. Azi am ales această geantă cu dungi maro-roşcat care aduce culoare şi dinamism ţinutei.

Iar ca să creez o corespondenţă cromatică, mi-am pus mai multe coliere suprapuse în nuanţe de maro.

Am obţinut în final o ţinută de vară care, deşi neutră, are o dinamică vizuală plăcută şi veselă, datorită accesoriilor.

Dacă îţi doreşti şi tu piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

  • Pantaloni bej subţiri, în genul celor pe care îi port eu găseşti la Bonprix sau la AboutYou, aici şi aici.
  • O cămaşă albă de in la AboutYou sau de bumbac la Bonprix.
  • Sandale albe cu barete în X găseşti la Born2Be aici sau aici.
  • Geantă de pai asemănătoare cu a mea la Bonprix.
  • Un colier nostim şi colorat tot la Bonprix.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Doar un mic detaliu

5 tipuri de încălţări de vară pe care ar trebui să le ai, dacă îţi doreşti ţinute cu stil

Secretul unei ţinute de vară cu stil

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să accesorizezi o ţinută de vară în culori neutre
Article Name
Cum să accesorizezi o ţinută de vară în culori neutre
Description
O ţinută cu pantaloni largi bej, cămaşă albă de in şi accesorii maro.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *