Cum să te îmbraci de sărbători – simplu, elegant, comod

La articolul despre cum să te îmbraci la petrecerea de Crăciun de la firmă am primit o mulţime de comentarii favorabile dar şi câteva critice.

Acestea spuneau, în esenţă, că ţinuta a fost prea sobră, cu un aer prea office şi deci nepotrivită unei petreceri.

Deşi m-am bucurat mult că ţinuta a plăcut majorităţii cititoarelor mele, trebuie să recunosc că nici comentariile critice nu erau lipsite de substanţă.

Dar nu neapărat pentru că ţinuta în sine ar fi fost nepotrivită ci pentru că, în fond, eu n-am participat niciodată la o petrecere corporatistă.

Ultimele petreceri “cu colegii” la care am participat au fost prin 2002, când eram încă profesoară. Deci acum 20 de ani. 🙂

După ce am părăsit sistemul de învăţământ am fost o vreme freelancer, apoi am înfiinţat o firmă şi încă una, dar mereu am lucrat de acasă. Firmele noastre au fost mici, cu puţini angajaţi şi cu o atmosferă de familie.

N-am organizat niciodată un teambuilding şi nici petreceri de Crăciun. Cel mult mergeam cu fetele la o băută de 8 martie, după program. 🙂

Prin urmare ţinuta pe care am sugerat-o nu s-a bazat pe experienţa mea ci pe gusturile mele. Aşa cum, de altfel, sunt toate ţinutele pe care le prezint aici, pe blog.

Fac, deci, această clarificare.

Chiar dacă titlul unui articol este “Cum să te îmbraci…” asta nu înseamnă că trebuie să te îmbraci în acel mod. Acela este felul în care m-aş îmbrăca eu, conform stilului şi preferinţelor mele.

Dacă ideile mele stilistice rezonează cu tine, te poţi inspira din ele. Dar dacă nu-s pe gustul tău sau nu se potrivesc personalităţii tale, evident că vei face propriile tale alegeri vestimentare.

Cum să te îmbraci de sărbători

Am făcut această precizare pentru că articolul de azi se numeşte Cum să te îmbraci de sărbători. Poate ar fi fost mai corect să-i zic Cum mă voi îmbrăca EU de sărbători.

Pentru că de sărbători eu îmi doresc nişte ţinute simple, elegante şi comode, cum este cea de azi.

Nu voi merge la munte, nu voi participa la petreceri, îmi voi primi familia la masă de Crăciun iar Revelionul îl voi face acasă, cu soţul meu, cum facem de mulţi ani.

Aşa că nu am nevoie de rochii sofisticate şi tocuri înalte şi nici de pulovere şi echipament de schi.

Voi purta pantaloni, pentru că e cel mai comod, şi o cămaşă lejeră şi elegantă, cu textură satinată. Pentru ţinuta de azi am purtat pantofi cu toc argintiu, o poşetă argintie şi coliere în ton.

Dacă ţinuta mea se potriveşte gusturilor tale, o poţi replica foarte simplu cu piese din garderoba ta. Un pantalon negru, o cămaşă lejeră, nişte balerini, un colier asortat şi ţinuta-i gata.

Iar dacă doreşti nişte cămăşi elegante din satin găseşti la AboutYou pe roz corai, albastru, vernil, roz antic sau turcoaz.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Crăciun de catifea

Crăciun în animal print? De ce nu?

Buline şi mâneci clopot

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să te îmbraci de sărbători – simplu, elegant, comod
Article Name
Cum să te îmbraci de sărbători – simplu, elegant, comod
Description
O ţinută cu pantaloni negri, cămaşă mov şi accesorii argintii.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *