Culori care “nu merg” împreună – gri şi maro

De multă vreme designerii ne demonstrează, cu fiecare nouă colecţie că, în nuanţe bine alese, multe asocieri neobişnuite de culori pot arăta extraordinar.

Cu toate acestea există încă o mulţime de idei preconcepute în privinţa culorilor care “nu se asortează” sau “nu merg” împreună.

În tinereţea mea, de exemplu, se considera că verde şi albastru nu se potrivesc. Între timp această asociere cât se poate de firească a devenit dezirabilă şi plăcută.

O altă combinaţie “de nepurtat” este cea dintre gri şi maro. Când le rosteşti împreună, cele două culori îţi evocă o zi de toamnă ploioasă şi întunecată, deci de ce ai dori să le asociezi într-o ţinută?

Totuşi, la fel cum otrăvurile, în doza potrivită, devin medicamente, culorile în nuanţele potrivite pot forma combinaţii armonioase şi rafinate.

Pentru ţinuta de azi am ales un sacou gri închis pe care, în mod mai puţin obişnuit, l-am asortat cu nişte pantaloni creion, maro roşcat. Tenta roşiatică a pantalonilor înveseleşte gri-ul şi îmblânzeşte tonul său întunecat.

Ca să aduc un plus de dinamism ţinutei am ales un tricou în dungi alb-corai, care comunică subtil cu nuanţa pantalonilor.

Pantofii loafer au aceeaşi culoare ca şi sacoul – o coincidenţă fericită, dat fiind că i-am cumpărat cu doi ani mai devreme.

În fine, drept detaliu final am adăugat geanta maro caramel, a cărei culoare caldă contrastează plăcut cu griul închis.

Iată cum două culori care “nu merg” împreună pot forma o ţinută cu o cromatică interesantă şi plăcută, deloc plictisitoare sau mohorâtă.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare:

Sacou  aici
Pantaloni   aici
Tricou  aici
Pantofi  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Denim şi maro – o combinaţie perfectă

Cum să porţi maro-ul – culoarea vedetă a toamnei

Cum să-ţi asortezi hainele (II). Ţinute în două culori.

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Culori care “nu merg” împreună – gri şi maro
Article Name
Culori care “nu merg” împreună – gri şi maro
Description
O ţinută în care am asortat două culori care “nu merg” împreună – gri şi maro.
Author
Maxine Over 50

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *