Negru şi maro – demodat sau trendy?

Ca şi în viaţă, în fashion există o mulţime de prejudecăţi şi “reguli” de care te loveşti la tot pasul. Le găseşti pe blogurile de stil sau în revistele pentru femei, ţi le spune cu îngrijorare în glas prietena ta, le auzi de la mama sau mătuşa ta.

De la “Nu purta dungi orizontale că îngraşă”, la “După o anumită vârstă trebuie să porţi culori neutre” sau “Nu purta pantaloni albi dacă eşti plinuţă”, toate acestea ne fac să ne îndoim de alegerile noastre şi ne limitează creativitatea stilistică.

Una dintre aceste prejudecăţi este cea legată de asocierea culorilor, de exemplu maro şi negru.

Deşi este o combinaţie inspirată din natură, pe care o vedem adesea în jurul nostru, stilistic a fost considerată multă vreme urâtă, batrânicioasă, demodată.

Abia în ultimii doi ani, odată cu revenirea la modă a maroului, pe podiumuri şi în revistele de fashion au inceput să apară combinaţii rafinate de negru şi maro, care transformă această asociere într-una modernă şi trendy.

În ţinuta de azi am combinat nişte pantaloni creion maro-ciocolatiu cu o cămaşă albă şi o vestă tricotată maro. Vestele tricotate sunt un hit al acestui sezon, aşa că dacă îţi doreşti o piesă care să dea un aer trendy ţinutelor tale, vesta e alegerea perfectă.

Deoarece vesta are aproape aceeaşi nuanţă ca şi pantalonii am simţit nevoia să aduc mai mult contrast aşa că am purtat cămaşa peste pantaloni, cu marginile vizibile de sub vestă.

Pe deasupra am îmbrăcat o jachetă de stofă neagră care contrastează frumos cu albul cămăşii şi maroul vestei şi pantalonilor.

Am ales accesorii animal print pentru că se înscriu în aceeaşi paletă cromatică, dar mai ales pentru că aduc varietate şi dinamism ţinutei.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde găseşti:

Pantaloni  aici, aici sau aici
Vestă  aici sau aici
Cămaşă  aici
Jachetă  aici
Pantofi  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Culori care “nu merg” împreună – gri şi maro

Denim şi maro – o combinaţie perfectă

Cum să porţi maro-ul – culoarea vedetă a toamnei

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Negru şi maro – demodat sau trendy?
Article Name
Negru şi maro – demodat sau trendy?
Description
O ţinută cu pantaloni şi vestă maro, cămaşă albă, jachetă neagră şi accesorii animal print.
Author
Maxine Over 50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *