Cum să porţi maro primăvara

Pe la jumătatea lui februarie gândurile noastre încep să se îndrepte către primăvară. Deşi e încă frig, zilele au devenit mai lungi, mărţişoarele au apărut pe tarabe iar florăriile sunt pline de zambile şi lalele.

În magazine reducerile de iarnă sunt pe terminate şi au început să apară colecţiile de primăvară.

Încă nu-i vremea să renunţăm la hainele de iarnă, dar dacă e să cumpărăm ceva nou, suntem tentate să alegem o cromatică mai proaspătă, în culori vesele şi luminoase: verde, albastru, roz sau galben.

Totuşi, chiar dacă culorile saturate precum bordo, mov sau maro sunt potrivite mai ales sezonului rece, nu înseamnă că în nuanţele şi combinaţiile potrivite nu pot fi purtate şi primăvara.

Aşa cum ştiţi dacă îmi citiţi articolele de mai multă vreme, nu îmi plac regulile de genul “Nu purta…”, fie că e vorba de culori, imprimeuri sau croieli. Prin urmare nu agreez ideea de a purta sau nu purta anumite culori, în funcţie de anotimp.

Mai ales când culoarea acestui an este o nuanţă atât de plină şi bogată precum magenta, nu văd nici un impediment în a purta şi alte culori saturate în orice anotimp.

Secretul este să combini culorile închise cu nuanţe deschise şi luminoase, care să dea un aer proaspăt întregii ţinute.

Ţinuta de azi

Dacă îţi place maroul şi vrei să-l porţi în continuare şi primăvara, iată un exemplu în ţinuta mea de azi.

Am purtat un sacou din catifea reiată de culoarea scorţişoarei cu nişte pantaloni reiaţi evazaţi maro ciocolatiu, la care am asortat o cămaşă roz.

Deşi ai fi tentată să combini rozul cu alte culori (gri, bleumarin, alb sau mov), iată că şi asocierea cu maro este frumoasă şi sofisticată.

Am purtat cămaşa peste pantaloni, pentru a masca zona abdomenului, dar am pus în talie o curea subţire care marchează linia taliei şi adaugă dinamism ţinutei.

De asemenea, am lăsat ultimii nasturi descheiaţi la cămaşă astfel încât cele două margini să formeze un V cu vârful în sus, care ajunge până la talie. În acest fel corectez impresia de “tăiere” în jumătate a ţinutei pe care o imprimă marginea orizontală a sacoului.

Deoarece pantalonii sunt destul de lungi am purtat nişte botine cu toc gros ceva mai înalt, care lasă pantalonii să ajungă până aproape de podea, ceea ce lungeşte vizual picioarele.

În fine, am completat ţinuta cu o geantă maro închis, asemănătoare cu nuanţa pantalonilor, pe care o port în diagonală şi care contrastează frumos cu culorile din partea de sus a ţinutei.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

  • Pantalonii mei sunt de la H&M, îi găseşti aici.
  • De asemenea găseşti modele de pantaloni reiaţi în diverse nuanţe de maro la AboutYou, aici, aici sau aici.
  • Sacoul este de la Bonprix. Găseşti sacouri maro şi la Factcool aici sau aici.
  • O cămaşă roz asemănătoare cu a mea găseşti la FashionDays, la AboutYou sau la Factcool.
  • O geantă cross-body maro la Answear.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Între iarnă şi primăvară – cum te îmbraci?

O combinaţie naturală – verde cu maro

Culori care “nu merg” împreună – gri şi maro

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi maro primăvara
Article Name
Cum să porţi maro primăvara
Description
O ţinută cu pantaloni şi sacou maro şi cămaşă roz.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *