De ce ai nevoie de o rochie caftan în vacanţa ta

Rochia caftan este cea mai îngăduitoare croială pentru o plinuţă: largă, cu o linie cât se poate de lejeră, lungă până aproape de glezne, ea ascunde cu stil toate imperfecţiunile şi este, în acelaşi timp, super trendy.

Adesea este formata din două dreptunghiuri de material cusute pe margini, cu decupaje la gât şi mâneci şi e realizată din materiale naturale şi fluide – bumbac, in, vâscoză, sau în variantele mai sofisticate, din mătase.

Caftanul îşi are originea în Orientul Mijlociu, unde clima extrem de caldă a făcut necesară crearea unei piese vestimentare care să acopere corpul dar să fie în acelaşi timp răcoroasă şi comodă.

Croiala a fost preluată de moda occidentală şi a devenit un hit în perioada deosebit de fecundă din punct de vedere stilistic a anilor ’70.

Este rochia perfectă pentru vacanţă pentru că e răcoroasă, comodă şi foarte versatilă:  o poţi purta ca rochie de plajă, la o plimbare în oraş sau, cu câteva accesorii bine alese, la restaurant la cină.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi eu port o rochie caftan de in cu un imprimeu spectaculos, verde şi alb. Rochia este de la H&M din colecţia anului trecut, eu am cumpărat-o anul ăsta la reducere dar, din păcate, acum nu mai e disponibilă.

Totuşi, există un magazin unde poţi găsi rochii caftan foarte frumoase, am să-ţi las câteva recomandări mai jos.

Am accesorizat rochia cu piese estivale: papuci maro, coliere de lemn şi o geantă rotundă de pai.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti şi tu o rochie caftan, găseşti modele foarte frumoase la Shopika. Iată câteva dintre ele.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi o rochie caftan

Care este culoarea vacanţei pentru tine?

Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
De ce ai nevoie de o rochie caftan în vacanţa ta
Article Name
De ce ai nevoie de o rochie caftan în vacanţa ta
Description
O ţinută de vacanţă cu o rochia caftan cu imprimeu verde şi alb.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *