O ţinută elegantă de vară în alb şi albastru

Când e vorba despre ţinute elegantă, multe femei se gândesc la croieli impecabile, materiale fine şi bijuterii preţioase. Ceea ce nu este greşit, desigur.

Dacă participi la o petrecere sofisticată – nuntă, banchet, dineu de gală sau alt eveniment formal – este firesc să te îmbraci într-o ţinută rafinată.

Dar eleganţa unei ţinute depinde foarte mult de adecvarea ei la ocazia şi evenimentul unde este purtată. În plus, o ţinută elegantă de vară are cu totul alte trăsături stilistice decât una din sezonul rece.

Iarna alegem materiale preţioase – catifea, dantelă, paiete, satin – şi culori pline, saturate, în vreme ce atmosfera relaxată a zilelor însorite de vară ne permite să adoptăm ţinute din materiale mai uşoare şi în culori deschise.

Dacă participi la un eveniment care are loc ziua, vei alege materiale naturale, culori deschise şi luminoase,  croieli lejere şi fluide.

Accesoriile vor fi şi ele adaptate sezonului şi momentului: bijuteriile cu ştrasuri vor lăsa loc celor cu pietre naturale semipreţioase sau sidef, pantofii stileto vor fi înlocuiţi cu sandale cu barete iar poşetele din mărgele cu cele de pai.

Ţinuta de azi

Un bun exemplu este ţinuta de azi, a cărei piesă centrală este o rochie cu un imprimeu vegetal albastru pe fond alb, cu un aer romantic şi feminin.

Rochia este dintr-o vâscoză fluidă şi are o croială simplă, cu fusta în cloş şi încheiată cu nasturi în faţă.  Pe deasupra am purtat un sacou alb de in cu o linie clasică şi lejeră.

Pentru a adăuga un strop de culoare şi vitalitate am ales accesorii galbene – saboţi cu toc gros, curea şi cercei – care pun în valoare imprimeul alb-albastru al rochiei.

În fine, am completat ţinuta cu o poşetă mică de pai cu detalii albe, care accetuează aerul estival al ţinutei.

Am obţinut astfel o ţinută simplă şi elegantă, potrivită unui eveniment special într-o zi însorită de vară.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Rochia pe care o port eu este de la H&M dar, din păcate, nu mai e disponibilă.
  • Alte modele frumoase de rochii în alb şi albastru găseşti la Bonprix aici sau aici sau la DyFashion aici, aici sau aici.
  • Un sacou alb de vară la Reserved.
  • Nişte sandale galben citron la Born2Be aici sau aici.
  • O poşetă de pai elegantă tot la Born2Be aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum m-aş îmbrăca la un garden party

Schimbi accesoriile, schimbi ţinuta

Cum să-ţi compui o ţinută de vacanţă elegantă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O ţinută elegantă de vară în alb şi albastru
Article Name
O ţinută elegantă de vară în alb şi albastru
Description
O ţinută cu o rochie cu imprimeu alb şi albastru, sacou alb şi accesorii galbene.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *