Un sacou portocaliu şi două ţinute diferite

O calitate pe care o apreciez foarte mult atunci când îmi cumpăr haine este versatilitatea – posibilitatea de a integra o piesă vestimentară în cât mai multe ţinute diferite.

Desigur, versatilitatea ţine atât de caracteristicile piesei respective cât şi de creativitatea persoanei care o poartă.

Multe femei se fixează asupra unor combinaţii vestimentare pe care le poartă mereu şi mereu, fără să realizeze că fiecare dintre piesele care le compun ar putea fi purtată în multe alte asocieri, obţinând astfel ţinute diferite.

Acesta este unul dintre motivele pentru care se aude atât de des “N-am cu ce să mă îmbrac” rostit în faţa unui dulap de haine plin.

De fapt, majoritatea celor care se plâng că n-au cu ce să se îmbrace sunt prinse într-o rutina stilistică şi nu reuşesc să vadă nesfârşita gamă de posibilităţi ascunsă în propriul lor dulap.

Pentru a ilustra ideea de versatilitate stilistică am ales un sacou portocaliu şi un tricou simplu, alb, pe care le-am purtat cu două perechi diferite de blugi.

Prin urmare datele iniţiale sunt practic aceleaşi: sacou portocaliu, tricou alb, blugi. Dar datorită stilului diferit al blugilor şi accesoriilor, am obţinut două ţinute foarte diferite ca stil şi aspect.

Smart casual style

Este stilul pe care îl port cel mai des, mai ales când vreau să obţin o ţinută comodă cu o notă de eleganţă.

Am purtat, deci, în partea de sus sacoul şi tricoul alb şi am îmbrăcat nişte blugi culotte albastru închis, până deasupra gleznei.

Am încălţat nişte pantofi loafer maro şi am ales o geantă de umăr tip poştaş care se integrează bine în stilul ţinutei. În fine, am completat ţinuta cu un colier din piele format din mai multe şiruri în nuanţe de albastru, turcoaz şi portocaliu.

Sacoul conferă ţinutei un aer smart, iar blugii şi pantofii o fac să fie practică şi comodă, exact cum mi-o doream.

Boho style

În general, sacoul nu este o piesă caracteristică stilului boho, care preferă haine mai relaxate: cardigane tricotate, veste lungi, jachete de blugi.

Dar asta nu înseamnă că nu poţi alcătui o ţinută boho cu sacou, dacă alegi celelalte piese în acest stil.

Eu am îmbrăcat nişte blugi bootcut (croială specifică stilului boho), am ridicat gulerul de la sacou şi mi-am pus în jurul gâtului o eşarfă lungă în nuanţe de portocaliu şi maro.

Am obţinut astfel acel aer de lejeritate caracteristic stilului, pe care l-am accentuat cu cerceii lungi şi geanta cu franjuri.

Pentru a conferi un aspect longilin siluetei am încălţat nişte pantofi de piele întoarsă cu toc ortopedic. În plus, am purtat în talie o curea lată maro, care nu doar că susţine blugii dar adaugă ţinutei o notă western specifică.

Am obţinut astfel o ţinută în stil boho, modernă, tinerească şi avantajoasă pentru silueta mea.

Dacă ţinutele mele te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce se poartă – portocaliu

Cu ce asortezi portocaliul? Cu vecinii lui, galben şi roşu.

Ce sunt blugii bootcut şi cum să-i porţi cu stil

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Un sacou portocaliu şi două ţinute diferite
Article Name
Un sacou portocaliu şi două ţinute diferite
Description
Două ţinute diferite cu sacou portocaliu, tricpu alb şi blugi.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *