În trend – stilul boho. Ce este şi cum să-l porţi în toate anotimpurile.

Poate că termenul boho nu ţi-e cunoscut dar cu siguraţă cunoşti stilul despre care e vorba, doar că denumit cu un alt cuvânt: hippie.

Boho este o prescurtare de la cuvântul englezesc bohemian (adică boem) iar stilul mai este denumit şi boho chic.

Îşi are originea în conceptele mişcării flower power de la sfîrşitul anilor ’60; idealism, libertate, lipsă de constrângeri, spiritualitate, apropiere de natură.

Tinerii adepţi ai curentului hippie îşi exprimau credinţele şi prin vestimentaţie, dând astfel naştere unui stil distinct şi foarte bine conturat, care a supravieţuit până astăzi.

Şi nu numai că a spravieţuit, ci este unul din trendurile importante, ale cărui trăsături se regăsesc în foarte multe dintre piesele vestimentare actuale.

Stilul boho, versiunea actuală sublimată a stilului hippie, are câteva elemente caracteristice inconfundabile: culori vii, imprimeuri îndrăzneţe, franjuri, catifea şi piele întoarsă, rochii lungi şi fluide, influenţe etnice, bijuterii spectaculoase.

Este un stil maximalist, în care poţi purta combinaţii de imprimeuri, rochii cu pantaloni, multe coliere suprapuse, cercei lungi şi genţi croşetate.

Croielile sunt lejere – rochii şi fuste largi cu volane, bluze tip ie sau tunici, pantaloni şi blugi evazaţi, veste şi cardigane lungi.

Stilul boho înseamnă imprimeuri luxuriante, florale sau vegetale, paisley sau de inspiraţie orientală şi ţesături fluide şi naturale.

Este un stil mai degrabă estival, pentru că presupune o lejeritate care e mai greu de obţinut în lunile friguroase. Dar nu imposibil.

Eu iubesc stilul boho şi port adesea ţinute boho de primăvara până toamna. Dar cu ţinuta de azi vreau să vă arăt cum poţi purta boho şi în sezonul rece.

O ţinută boho de iarnă

Punctul de plecare al ţinutei este această superbă rochie de la Bonprix, în nuanţe de fuchsia şi magenta.

Rochia are elementele caracteristice stilului: imprimeul floral stilizat, tăietura decolteului, bordura de inspiraţie orientală de la poale, bust şi talie.

Am purtat-o cu o vestă tricotată lungă asortată cu cizmele cu toc gros, şi ele specifice stilului boho. Am completat ţinuta cu o poşetă roz cu lanţ auriu, tot de la Bonprix, şi nişte cercei lungi, aurii, cu zale.

Am obţinut astfel o ţinută cu un inconfundabil aer boho, de o eleganţă uşor exotică şi care poate fi purtată în sezonul rece.

Dacă te înspiră, iată ce-ţi recomand.

  • Rochia pe care o port eu este de la Bonprix, o găseşti aici.
  • Vesta neagră tricotată tot de la Bonprix. Un alt model similar aici.
  • Poşeta roz este, de asemenea, de la Bonprix. (Mai trebuie să vă spun că e magazinul meu preferat? 🙂 )
  • Nişte cizme asemănătoare găseşti la Born2Be.

Alte ţinute boho

Aşa cum spuneam, stilul boho poate fi purtat în toate anotimpurile şi iată câteva exemple.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

În trend – pantalonii largi. Cum să-i porţi dacă eşti plinuţă.

Trenduri după 50 de ani – Pantofii cu platformă

Vesta – o piesă veche care a revenit în trend

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
În trend – stilul boho. Ce este şi cum să-l porţi în toate anotimpurile.
Article Name
În trend – stilul boho. Ce este şi cum să-l porţi în toate anotimpurile.
Description
O ţinută în stil boho şi alte câteva exemple.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *