Noua mea pasiune – rochia caftan

Într-o lume a modei mereu în schimbare, în care tendințele vin și pleacă cu rapiditate, să găseşti o piesă vestimentară care să îmbine confortul, eleganța și versatilitatea nu e cel mai simplu lucru.

Descoperirea rochiei caftan a fost pentru mine o revelație stilistică. Versatilă, confortabilă și elegantă, rochia caftan m-a cucerit definitiv și a devenit un element esențial în garderoba mea de vară.

Ce este rochia caftan?

Caftanul este o haină tradițională originară din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cunoscută pentru croiala sa lejeră și confecţionată din materiale naturale.

Purtat în Orient atât de bărbaţi cât şi de femei, caftanul a a intrat în moda occidentală în perioada mişcării hippie, devenind  un simbol al stilului boem și al libertății de mişcare.

M-am îndrăgostit de rochia caftan datorită calităţilor sale indiscutabile.

Confortul

Unul dintre cele mai mari avantaje ale rochiei caftan este confortul pe care îl oferă. Croiala lejeră și materialele naturale, de obicei bumbac, in sau mătase, fac ca aceasta să fie extrem de plăcută la purtat, mai ales în zilele călduroase de vară.

Deloc de neglijat este şi faptul că, pentru o plinuţă, rochia caftan este extrem de iertătoare şi ascunde cu stil toate zonele pe care nu-mi doresc să le etalez vara.

Versatilitatea

Rochia caftan este incredibil de versatilă. Poate fi purtată atât la plajă, peste costumul de baie, cât și la ocazii speciale, dacă este accesorizată corespunzător.

Cu o simplă schimbare de accesorii, de exemplu o centură elegantă sau nişte bijuterii statement, poţi transforma rapid aspectul unei rochii caftan dintr-o ținută casual într-una de seară.

Eleganța atemporală

Designul simplu și elegant al caftanului îl face o alegere atemporală. Indiferent de tendințele actuale, o rochie caftan bine aleasă va arăta mereu rafinată și sofisticată.

Rochia caftan este o piesă vestimentară care nu se demodează și care poate fi păstrată și purtată cu mândrie ani la rând.

Ţinutele de azi

Port o minunată rochie caftan cu imprimeu etnic în nuanţe neutre de bej, alb şi negru, cu care am creat două ţinute.

În prima dintre ele port rochia ca atare, cu o geantă crem cu mânere maro, papuci maro şi bijuterii crem.

În cea de-a doua ţinută am îmbrăcat pe sub rochie nişte pantaloni largi şi fluizi bej deschis, am purtat un colier masiv negru şi un coş de pai de aceeaşi culoare.

Ambele sunt ţinute de vacanţă şi au un aer relaxat şi sofisticat. Dacă te inspiră şi îţi doreşti şi tu o rochie caftan, iată ce îţi recomand.

  • Rochia mea este de la H&M, o găseşti aici.
  • Alte modele frumoase găseşti la Reserved aici, aici sau aici.
  • Sau la Bonprix aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

În trend – stilul etnic

În trend – stilul boho. Ce este şi cum să-l porţi în toate anotimpurile.

În stil flower power

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Noua mea pasiune – rochia caftan
Article Name
Noua mea pasiune – rochia caftan
Description
Două ţinute cu o rochie caftan cu imprimeu în nuanţe de bej.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *