Ieri ne-a prins ploaia

Ieri am fost la o plimbare în parcul de la Mogoşoaia şi ne-a prins ploaia.

Încă de când eram pe aleea centrală am văzut cum se adună norii în faţa, dar n-am vrut să ne întoarcem. Abia venisem şi speram că poate vor fi doar câţiva stropi răzleţi, pe care abia i-am fi simţit pe sub frunzele copacilor.

Ne-am plimbat puţin în jurul palatului, am urcat în foişorul porţii, apoi vântul s-a intensificat şi a devenit clar că va fi ploaie mare.

N-am plecat, ne-am aşezat la o masă sub colonadele casei de oapseţi, am băut câte o bere şi am privit ploaia.

A fost prima dată, după foarte multă vreme, când m-am aflat atât de aproape de o ploaie torenţială.

Când eşti în casă şi priveşti ploaia de la fereastră sau de la balcon, senzaţia e alta. Eşti la adăpost, ferit, nu te pot atinge nici şiroaiele, nici grindina, nici fulgerele.

Aici, însă, am avut un amestec de trăiri.

Pe de-o parte, vulnerabilitatea în faţa dezlănţuirii extraordinare de forţe a naturii, de care mă aflam, iată, la o lungime de braţ. La un moment dat, exact când am apăsat butonul telefonului ca să fac o poză, un trăznet uriaş s-a auzit foarte aproape, m-am aplecat involuntar şi mi-a sărit inima din piept.

Pe de altă parte, ploaia aceea dezlănţuită, atât de liberă şi fără oprelişti, m-a făcut să mă întreb: ”Oare cum ar fi să fac cei trei paşi care m-ar duce direct în mijlocul şiroaielor?”

Evident, m-aş fi udat leoarcă într-o clipă, dar ar fi fost oare plăcut? Aş fi avut oare o senzaţie de libertate făcând un astfel de gest cu totul neconvenţional?

Sau, cel mai probabil, m-aş fi simţit ridicol (căci nu eram singurii care se adăposteau acolo) – o femeie de 50 de ani care a ieşit de nebună în ploaie.

Evident, am stat liniştită pe scaunul meu şi după vreo 10 minute ploaia s-a oprit iar cerul s-a înseninat repede.

Am plecat apoi prin parcul aproape gol, copacii îşi scuturau frunzele de apă pe umerii noştri, lumina noului soare se strecura printre ramuri, era ca şi cum întreaga grădină era a noastră.

Cu drag,

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ieri ne-a prins ploaia
Article Name
Ieri ne-a prins ploaia
Description
O întâmplare în parcul Mogoşoaia.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *