Cum să porţi o cămaşă supradimensionată când eşti plinuţă

Probabil ai observat (nu aveai cum să ratezi) trendul care este din ce în ce mai vizibil în ultimele sezoane, al hainelor supradimensionate – oversized.

Este o reinterpretare, oarecum exagerată, a modei anilor `90: pantaloni cu pense în talie, sacouri drepte, cămăşi largi, umeri pronunţaţi.

Deşi mi-a readus în minte amintiri plăcute, revenirea stilului oversized nu m-a încântat la început. Nu mi s-a părut că mi se mai potriveşte, acum când am cu 30 ani mai mult şi 30 de kg în plus. 🙂

Deşi lejeritatea acestui stil poate fi tentantă pentru o femeie plinuţă, mi s-a părut că tocmai amploarea hainelor oversized face deservicii siluetei, arătând-o masivă şi nediferenţiată.

În articolele de acum doi ani chiar recomandam femeilor plinuţe să evite stilul şi să opteze pentru haine care să urmeze linia corpului şi nu s-o ascundă total, cum fac cele supradimensionate.

Între timp, însă, mi-am schimbat oarecum părerea.

Nici azi nu-mi plac şi n-aş purta acele sacouri cu mâneci atât de lungi că acoperă complet palma şi umeri care depăşesc mult linia umărului, care arată de parcă ai fi îmbăcată de căpătat.

Totuşi, mai ales pentru vară, am ajuns să apreciez pantalonii largi şi cămăşile supradimensionate, care mă ajută să creez ţinute lejere şi relaxate.

Şi pentru a evita aspectul prea masiv, care poate fi interesant pentru fetele slabe dar neavantajos pentru cele plinuţe, aplic câteva trucuri stilistice pe care vi le împărtăşesc şi vouă.

Port cămăşile descheiate peste un top sau un tricou

De ce? Pentru că cele două linii paralele formate de marginile cămăşii subţiază vizual silueta. Mai mult, linia taliei este vizibilă, proporţionând astfel silueta.

În plus, aspectul este proaspăt şi tineresc – am împrumutat acest mod de a purta cămaşa de la fiul meu. 🙂

Îmi suflec mânecile

Întotdeauna! Este incredibil ce diferenţă face acest detaliu, aparent minor.

Mâneca suflecată nu mai adaugă un volum suplimentar la nivelul şoldului iar faptul că am antebraţul liber dă o notă aerisită întregii ţinute.

Port cel mai adesea cămăşi cu tivul rotunjit

Liniile orizontale, mai ales cele plasate la nivelul şoldurilor, nu sunt prietenele femeilor cu şolduri late, ca mine.

Prefer, deci, cămăşile cu tivul rotunjit, care creează linii oblice şi alungesc vizual silueta.

În ţinuta de azi am purtat o columnă de culoare pe alb – un top şi pantaloni largi de in – iar pe deasupra o cămaşă supradimensionată cu dungi verzi şi albe.

Cămaşa este largă şi lungă, cu tivul rotunjit, şi o port descheiată şi cu mânecile suflecate.

Drept accesorii am ales nişte sandale albe cu platformă, un coş de pai şi un colier de lemn ale cărui culori corespund discret cu cele ale coşului şi cămăşii.

Deşi atât cămaşa cât şi pantalonii sunt largi, ansamblul este echlibrat datorită felului cum am aplicat micile mele trucuri stilistice.

Dacă ţi se pare o ţinută interesantă şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

3 modele de rochii de vară pe care ai să le iubeşti dacă eşti plinuţă (şi nu numai)

Cum să porţi o fustă cu imprimeu îndrăzneţ când eşti plinuţă

7 modele de sandale perfecte pentru fetele plinuţe (şi nu numai)

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi o cămaşă supradimensionată când eşti plinuţă
Article Name
Cum să porţi o cămaşă supradimensionată când eşti plinuţă
Description
O ţinută cu pantaloni albi şi co cămaşă cu dungi supradimensionată.
Author
MaxineOver50

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *